30 Mayıs 2013 11:35

Metal işçisi dayatmalara boyun eğmeyecek

Birleşik Metal Sendikası MESS ile bugün yapılması planlanan toplantının iptal edilmesi üzerine işyerlerinde eylem ve bildiri okuma kararı aldı.Birleşik Metal-İş Genel Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, “Metal işçilerinin geçtiğimiz dönemden başlayarak her geçen gün yükselen mücadelesi, işbirli

Metal işçisi dayatmalara boyun eğmeyecek
Paylaş

Birleşik Metal-İş Genel Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, “Metal işçilerinin geçtiğimiz dönemden başlayarak her geçen gün yükselen mücadelesi, işbirlikçi dayatmacı toplu sözleşme düzenini ciddi biçimde sarsmaya başlayınca, bu düzenin iki temel aktörü değiştik mesajları vermeye başladılar.

Önce işbirlikçi sendika ben değiştim, bu dönem sözleşme dönemi, ezberleri bozacağız dedi. Şimdi gelinen noktada sözleşmeyi nasıl bitiririm telaşına kapılmış durumda. Ardından MESS değiştim, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi. Dayatmacılık yapmayacağız dedi. Genel sekreterini kurban etti. Ancak bugün itibarı ile ortaya çıkmıştır ki, işbirlikçi ve dayatmacı düzenin çarkları metal işçilerinin haklı mücadelesinin önüne geçmek üzere işlemeye başladı.

Çünkü biz ortak mücadele, ortak grev talebinde bulunduk. Çünkü biz ortak grev uygulama tarihi ilan edelim dedik. Televizyon ekranlarından sözleşmeyi imzalayacağını deklare edenler bugün saat 14:00’de baskın bir toplantı yapıyorlar. Üstelik bu toplantı Birleşik Metal-İş’le yapılacağı açıklanan toplantı iptal edilerek yapılıyor” denildi.

Bu nedenle saat 14.30 itibarıyla MESS’e bağlı işyerlerininin tamamında iş bırakılacağının ifade edildiği açıklamada, tüm metal işçilerine destek verme çağrısı yapıldı.

Birleşik Metal-İş bu karar çerçevesinde başta Gebze olmak üzere Bursa ve Kocaeli’de yürüyüşler, işyerlerinde bildiri okuma ve iş bırakma eylemleri yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankaralı sağlıkçılar şiddette karşı ayakta

SONRAKİ HABER

Kadıköy iskelesi Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...