30 Mayıs 2013 10:05

Sağlık işçileri ayak oyunlarını protesto etti

DEV SAĞLIK-İŞ üyesi taşeron sağlık işçilerinin sendika üyeliklerinin tanınmaması ve görmezden gelinmesine karşı iş mahkemesine açtıkları davanın ilk duruşması bugün Ankara 12. İş Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesi adliye önünde eylem yapan işçiler, sağlık alanında çalışanların, inş

Sağlık işçileri ayak oyunlarını protesto etti
Paylaş

Burada konuşan Dev Sağlık-İş Örgütlenme Daire Başkanı Mustafa Hortlar, ayak oyunlarıyla sendikal örgütlenme haklarını gasp etmek isteyenlere “Bizler taşeron işçisi değil, sağlık işçisiyiz” diye seslendi. Taşeron sağlık işçilerinin SGK kaydının sağlık işkolu yerine inşaat, nakliye turizm, gıda, genel hizmetler gibi farklı alanlarda gösterildiğini belirten Hortlar,
“Yıllardır hastanelerde hasta bakıcı, laborant, hemşire, radyoloji teknisyeni, pansuman görevlisi, tıbbi sekreter olarak çalışan sağlık işçileri inşaat, nakliye, turizm işçisi gibi gösteriliyor” dedi. Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde olduğu gibi taşeronların işçileri işyeri olan hastanelerde değil, hiç gidip, görmedikleri illerdeki farklı şirketlerden gösterdiklerini söyledi. Bu oyunların, işçilerin sendika üyeliklerinin düşmesine yol açtığını ifade eden Hortlar, Bakanlığın taşeron sağlık işçilerini görmezden geldiğini ifade etti.

'TEK ÇÖZÜM TAŞERONUN YASAKLANMASIDIR'

Ankara 12. İş Mahkemesi’nde görülen davada sağlık işçisi olduklarını ispatlamaya geldiklerini belirten Hortlar, duruşmanın taşeronlaştırma konusunda ve taşeron işçisine yönelik hukuksuzluğu ispat etmesi bakımından önemli olduğunu dile getirdi. Hortlar, taşeron sorununun bu mahkemenin yetki ve sınırlarını aşan, çok daha kapsamlı ve katmanlı bir sorun olduğuna da vurgu yaptı. Yaşanan sorunun teknik bir aksaklık olmadığını belirten Hortlar, hükümetin taşeronlaştırma politikasını eleştirdi. Hortlar, bu ve benzeri sorunların tek çözümünün taşeron çalıştırmanın yasaklanması olduğunu kaydetti.

İşçilere destek veren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TTB İkinci Başkanı Gülriz Erişgen, Dev Sağlık-İş Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile SES MYK üyesi Aslıhan Han da yaptıkları konuşmalarda AKP hükümetinin sağlık politikalarını ve işçilere saldırılarını protesto ettiler.

Basın açıklamasından sonra Ankara 12. İş Mahkemesi’ndeki duruşmaya geçildi. Duruşmada Devrimci Sağlık-İş avukatları, işçilerin sağlık işçisi olduklarına ilişkin sunulan belgelerin bilirkişi tarafından incelenmesini talep etti. Bilirkişi heyetine, belgeleri incelemek üzere bir aylık zaman tanıyan mahkeme, davayı 4 Temmuz tarihine erteledi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP barbarlığına rağmen nöbet sürüyor

SONRAKİ HABER

Birleşmiş Milletler Esad’ı kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...