10 Mayıs 2011 08:49

Kadınların erkeklerden ‘İntikam’ı

14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında, İranlı Kadın Yönetmen Tahmineh Milani’nin İntikam filmi Ankara seyircisiyle buluştu. Filmin Kızılırmak Sinemasındaki gösteriminde katılan Milani, İntikam ile İran’da kadın olmanın zorluklarını gözler önüne seriyor.Milani bu filmiyle hapishanede tanış

Kadınların erkeklerden ‘İntikam’ı
Paylaş
Ece Karakuş / Elçin Kavak

14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında, İranlı Kadın Yönetmen Tahmineh Milani’nin İntikam filmi Ankara seyircisiyle buluştu. Filmin Kızılırmak Sinemasındaki gösteriminde katılan Milani, İntikam ile İran’da kadın olmanın zorluklarını gözler önüne seriyor.

Milani bu filmiyle hapishanede tanışıp, erkeklerden intikam almak için çete kuran dört kadının öyküsünü anlatıyor. Senaryosu da Milani’ye ait olan “İntikam”, erkek egemen toplumda var olma mücadelesi veren dört İranlı kadın üzerinden cinsiyet kaynaklı sorunları irdelerken, toplumun ikiyüzlülüklerini de görünür kılmayı ihmal etmiyor.

‘ZOR OLAN YALNIZCA KADIN OLMAK DEĞİL!’

İranlı yönetmen, İntikam’ın aslında 3 yıl önce tamamlandığını, fakat filmin uğradığı sansür nedeniyle ancak bu yıl, bazı şehirlerde artı 13 yaş sınırıyla gösterime girebildiğine dikkat çekti. Milani, açık fikirli erkeklerin bu filmi seveceklerinden emin olduğunu vurgulayarak, asıl sorgulanması gerekenin insanları içine hapseden sistem olduğuna işaret etti.
12 Mayısa kadar devam edecek festival filmleri, Kızılırmak sinemasının yanı sıra Ankara Goethe Institute, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ’de de seyredilebilir. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MHP’de iki istifa daha

SONRAKİ HABER

Bine yakın MEB çalışanı zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa