29 Mayıs 2013 11:59

Birleşik Metal birlikte grev çağrısını yineledi

Birleşik Metal-İş Sendikası yaptığı açıklama ile daha önce yaptığı birlikte grev çağrısını yineledi.2012-2014 dönemi grup toplu iş sözleşmesinin grev aşamasına geldiği belirtilen açıklamada, “Her geçen gün bir işkolu grevine doğru adım adım yaklaşılmaktadır. Metal işçilerinin haklı talep ve müca

Birleşik Metal birlikte grev çağrısını yineledi
Paylaş

2012-2014 dönemi grup toplu iş sözleşmesinin grev aşamasına geldiği belirtilen açıklamada, “Her geçen gün bir işkolu grevine doğru adım adım yaklaşılmaktadır. Metal işçilerinin haklı talep ve mücadelesi taşları yerinden oynatmayı başarmış, ezberler bozulmuş, dengeler değişmeye başlamıştır. Ancak önemli olan bu kısmi kazanımları metal işçilerin kesin zaferi ile taçlandırmaktır. Bunun yolu metal işçilerinin ortak talepleri için ortak mücadele ve ortak grevden geçmektedir” denildi.

GREV TARİHİNİ AÇIKLAYIN UYACAĞIZ

Önceki günlerde sendikaları ortak grev tarihi açıklamaya çağırdıklarını hatırlatan açıklamada şöyle denildi; “Bu çağrımız reddedildi ve biz kendi yolumuzda yürürüz, diye yanıtlandı. Metal işçileri sermaye karşısında büyük bir fırsat ele geçirmişlerdir. Bu kaçırılmamalıdır. Eğer tüm metal işçilerinin ortak tarihi açıklaması sizi rahatsız ediyorsa, siz tarihinizi açıklayın biz sizin grev uygulama tarihinize uyacağımızı ilan ediyoruz. Metal işçilerinin ortak talebi, ücret zamlarının 2000 sonrası işe giren işçilerin ücretlerinde kademeli iyileştirme yapıldıktan sonra uygulanmasıdır. Yani önce ücret adaleti, sonra herkese insanca yaşamaya yetecek ücret zammı. Bir diğer ortak talebimiz ise enflasyona endeksli ücret zam sistemine son verilmesidir.”


PERŞEMBE TEKRAR MASAYA OTURACAKLAR

Toplu görüşmelerle ilgili 28 Mayıs günü MESS ile bir araya gelen Türk Metal Sendikası müzakere masasından kalktı. MESS’in çağrısıyla gerçekleştirilen oturumda MESS; daha önce yüzde 4,6 olarak önerdiği ücret zammı teklifini yüzde 5,6’ya çıkardı. Ayrıca sendikanın 5.50’nin altındaki saat ücretlerine 40 kuruş çekme isteğine de MESS tarafından 5.50 TL’yi geçmemek üzere 20 kuruş önerince Türk Metal Sendikası müzakere masasını terk etti.

MESS’in çağrısı üzerine Türk Metal Sendikası ile MESS 30 Mayıs Perşembe günü Saat: 14:00’te tekrar görüşecek.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sara Aktaş’a mektup

SONRAKİ HABER

İyi insan yoktur buralarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...