29 Mayıs 2013 11:49

İşçilerden aldı, Meclise taşıdı

İSTANBUL Milletvekili Levent Tüzel Kütahya işçilerinin sorunlarını Meclis Genel Kuruluna taşıdı, “İşçiler haklarını istiyor” dedi.Hafta sonunda Kütahya’da taşeron işçilerle toplantı yapan İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, işçilerden aldığı talepleri ve dinlediği sorunlarını Meclis Genel Kurulunda dile

İşçilerden aldı, Meclise taşıdı
Paylaş

Hafta sonunda Kütahya’da taşeron işçilerle toplantı yapan İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, işçilerden aldığı talepleri ve dinlediği sorunlarını Meclis Genel Kurulunda dile getirdi.

Mecliste kısa bir konuşma yapan Tüzel, “Pazar günü Kütahya’da taşeron işçi derneklerinin kurultayına katıldım. Çoğunluğu Seyitömer Linyit İşletmesinde çalışan taşeron işçileriydi. Bunlar sekiz ay çalışıp dört ay işsiz kaldıklarından yoğun şikayetleri var” dedi.

Toplantıda, iş kazası geçiren işçiden 150 lira ambulans ücreti istendiğinin söylendiğini de aktaran Tüzel, bunun sorumlusunun hükümet olduğunu da dile getirdi. Tüzel şunları dile getirdi:
“773 liraya üç çocuğa nasıl bakacağız?​’ diye Başbakana soruyorlar. ‘Altı ay maaş alamadığımız günler oldu’ diyorlar. Tatilde ek iş yapıyorlar. İşçiye 20 milyon liralık senet imzalatılıyor, peşin istifa dilekçesi alınıyor ve ‘Bir dava 1.170 liraya nasıl açılacak?​’ diye soruyorlar. Ayın 26’sı olmasına rağmen maaş alamamaktan şikayet ediyorlar. İşçiler işsizlikten ve geleceksizlikten korkuyorlar. Asıl işlerinde kadrolu çalışmak istiyorlar. ‘Hakkımızı verin başkaca da bir şey istemiyoruz’ diye Hükümete açıktan sesleniyorlar.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversiteliler forum düzenledi

SONRAKİ HABER

Sara Aktaş’a mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...