29 Mayıs 2013 11:15

Galatasaray finale yakın

Beko Basketbol Ligi’nde finale çıkma mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor. Bu sezon ligi silip süpüren Galatasaray Medical Park, Pınar Karşıyaka karşısında seride 2-0 öne geçerek finale çok yaklaştı.Daha önce de belirttiğimiz gibi Ufuk Sarıca yönetiminde güzel bir sezon geçiren Pınar Karşıyaka, tarafl

Galatasaray finale yakın
Paylaş

Daha önce de belirttiğimiz gibi Ufuk Sarıca yönetiminde güzel bir sezon geçiren Pınar Karşıyaka, taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. Özellikle EURO Challenge’da gösterdiği performansla taraftarlarının büyük desteğini alan Karşıyaka’nın, bu

yıl da özlem duyduğu kupaya ulaşması oldukça zor gözüküyor.
Geçtiğimiz yıl Türkiye basketboluna büyük bir ivme kazandıran Ergin Ataman, yıldızını parlatmaya sarı kırmızılılarda da devam ediyor. 2011-2012 sezonunda Beşiktaş ile Türkiye Kupası, EURO Challenge kupası ve 3. kupa olan Beko Basketbol Ligi’ni de kazanarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Ataman, Karşıyaka’ya karşı 3. maçta da galip gelerek takımını finale taşımak istiyor.

Serinin ilk karşılaşmasını 70-54 kazandıktan sonra moral depolayan sarı kırmızılılar, ikinci maçı da 64-59 kazanmayı başardı. Özellikle ikinci karşılaşmada rakibine ribauntlarda ezilen Pınar Karşıyaka’nın 2-0 geriye düşmesinde bunun en büyük nedenlerden biri olduğu aşikar. Top çalma ve top kaybetme istatistiklerinde avantajlı olan İzmir ekibi, şut yüzdelerinde de rakibine ezilmese de ribauntlardaki 44-29’luk hezimet Ufuk Sarıca’nın da maç içindeki en rahatsız olduğu gelişme.
Yenmesi halinde adını finale yazdıracak olan Galatasaray Medical Park’ta taraftarın ve teknik heyetin en güvendiği isimlerin başında Carlos Arroyo geliyor. İki maçı da domine eden Arroyo, hocası Ergin Ataman’dan da övgü dolu sözler almıştı. Ataman, Arroyo hakkında: “Arroyo’nun Spanoulis’ten hiçbir farkı yok. Hatta Arroyo daha iyi. Arroyo bir NBA oyuncusu. Bize geldikten sonra hiç maç kaybetmedi. O bir winner” dedi. Yunan oyuncu kadar iyi olup olmadığı tartışmaya açık olsa da ‘takımın lideri’ iddiasını kimsenin tartışmadan kabul edeceği açık.

Genç hoca Ufuk Sarıca ise iki maçta da çift hanelere çıkmasına rağmen takımına maçı kazandıramayan Robert Lee Dixon ve pota altında Galatasaray uzunlarına boyun eğse de takımın en çok ribaunt toplayan ismi Abdul Wahab A Aminu’ya güveniyor.
İzmir Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma bu akşam saat 20.00’de başlayacak. Pınar Karşıyaka’nın olası galibiyetinde ise seri 1 Haziranda yeniden İzmir’de oyananacak karşılaşma ile devam edecek. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ferrer zorlanmadı

SONRAKİ HABER

‘Üzülmesinler diye ailemize söylemiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...