10 Mayıs 2011 08:10

Balcalı işçileri taşerona geçit vermeyecek

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Tıp Fakültesinde çalışan sağlık emekçileri taşerona geçit vermemekte kararlı. Verdikleri mücadeleyle taşeron değil hastanenin çalışanı olduklarını kabul ettiren işçiler, şimdi daha önce yapıldığı gibi temizlik, destek hizmetleri ve sağlık hizmetlerinin ihaleye a&cc

Balcalı işçileri taşerona geçit vermeyecek
Paylaş

Dev Sağlık-İş üyesi işçilerin eylemi dün başladı. İş bırakan işçiler, ihalenin yapılacağı binaya gitti. Binanın önüne etten duvar önen Çevik Kuvvet Polisi, işçileri içeri almadı. Polis nezaretinde yapılan ihale toplantısını protesto eden işçiler, alkış ve sloganlarla hastane yönetimini ve rektörü istifaya çağırdı. Toplantı sonunda yine polis nezaretinde dışarı çıkmak isteyen komisyon üyeleri işçilerin “Rektöre kul, taşerona köle olmayacağız” sloganıyla karşılandı. Polis ise coplarla işçilere saldırdı. Hasta yakınlarının tepkisini çeken bu saldırı, işçiler tarafından sloganlarla protesto edildi.

İHALEYE İZİN VERMEYECEKLER

İşçiler eyleme bugün de devam etti. Poliklinikler önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, “Sağlıkta taşeron ölüm demektir”, “Rektörlük tescil işlemini yap” sloganları attı. Buradan başhekimlik odasının önüne geçen işçiler, oturma eylemi yaparak, başhekimin ihale salonuna inmesini engelledi. Özel güvenlik görevlilerinin ısrarına karşı oturma eylemlerinden vazgeçmeyen işçilere bu kez de polis müdahale etti. İşçiler daha sonra ihalenin yapılacağı salonun önüne gitti. Burada kimsenin olmadığını gören işçiler, yeniden poliklinikler önüne döndü.

Dev Sağlık-İş Çukurova Bölge Başkanı Mustafa Hotlar, “İhaleyi yapamadıklarını düşünüyoruz. Yapsalar bile bu bizim için önemli değil. Biz bu ihaleyi kabul etmiyoruz” dedi.  Hotlar, perşembe günü yapılacak ihaleyi engellemek için yine poliklinikler önünde olacaklarını duyurdu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Susma haykır, turnikeye hayır'

SONRAKİ HABER

MHP’de iki istifa daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa