10 Mayıs 2011 08:02

'Susma haykır, turnikeye hayır'

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü’nde çalışan emekçiler turnike uygulamasını oturma eylemiyle protesto etti.Turnikelerden topluca geçiş yapan SGK emekçileri, uygulamadan vazgeçilmediği takdirde iş yavaşlatma eylemi yapacak. BES’in çağrısını yaptığı ve yüzlerce em

'Susma haykır, turnikeye hayır'
Paylaş

Turnikelerden topluca geçiş yapan SGK emekçileri, uygulamadan vazgeçilmediği takdirde iş yavaşlatma eylemi yapacak. BES’in çağrısını yaptığı ve yüzlerce emekçinin katıldığı eyleme SGK’ya bağlı diğer işyerlerinden de destek geldi. “Susma haykır, turnikeye hayır”, “Rekabet değil, dayanışma” sloganları atan SGK emekçileri adına BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Fikret Aslan açıklama yaptı. Turnike ve performans uygulamalarının SGK emekçileri arasındaki dayanışmayı bozduğunu anlatan Aslan, bir çok emekçinin artan iş yükü nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını söyledi.

Tüm baskılara karşın SGK emekçilerinin daha güçlü bir şekilde seslerini yükselteceklerini dile getiren Aslan, turnike uygulamasından vazgeçilmediği takdirde iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bartın’da ulaşım zammı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Balcalı işçileri taşerona geçit vermeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...