29 Mayıs 2013 10:16

Mahir Zorbey davası ertelendi

MAHİR Zorbey Demirkaya, geçen yıl ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis kurşunuyla öldürülmüştü. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında sanık polisin tutuklanması talebi yine reddedildi.Daha önceki duruşmada Davanın Savcısı Ragıp Ali Metin, esas hakkında mütalaasında san

Mahir Zorbey davası ertelendi
Paylaş

MAHİR Zorbey Demirkaya, geçen yıl ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis kurşunuyla öldürülmüştü. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında sanık polisin tutuklanması talebi yine reddedildi.

Daha önceki duruşmada Davanın Savcısı Ragıp Ali Metin, esas hakkında mütalaasında sanığın olası kastla adam öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle müebbet hapsini istemişti. Savcının raporlu olması nedeniyle son duruşmaya Savcı Ömer Doğruöz katıldı. Savcı Doğruöz, “Her ne kadar bir önceki celse esas hakkında mütalaa bildirilmiş ise de dosyaya geçici olarak çıkmış olmamız, yargılamanın hiçbir aşamasında katılmamış olmamız dosyanın kapsamlı olması içerisindeki görüntü kayıtlarının tam olarak tarafımca incelenmemiş olması eylemin bilinçli taksir ve olası kast arasında değişme ihtimali mütalaanın değişme ihtimali göz önünde tutularak dosyanın daha ayrıntılı bir şekilde irdelenmesi” gerekçesiyle erteleme talebinde bulundu. Sanık polisin tutuksuz olarak yargılandığı davanın duruşması iddia makamına istediği sürenin verilmesiyle 4 Haziran tarihine ertelendi. 4 Haziranda karar verilmesi bekleniyor. (AYDIN)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklular her an ölümle karşı karşıya!

SONRAKİ HABER

AOÇ mücadelesi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...