29 Mayıs 2013 07:01

Standart Profil işçisi alanlarda

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu olan Standart Profil’de sendikalaştıkları için işten atılan işçiler dün Manolya Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme işten atılan işçilerle birlikte çeşitli sendika ve kurumların üye ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

Standart Profil işçisi alanlarda
Paylaş

Basın açıklamasını okuyan Standart Profil işçisi Seçil Yaş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak haklarını kullandıklarını belirterek, “Sendikalı olmanın, toplusözleşme yapmanın anayasal hakkımız olduğunu öğrendik, gidip Petrol-İş Sendikasının kapısını çaldık. Bu sendika 60 yıllık bir sendika ve bizim iş kolumuzda örgütlü. Petrol-İş’e üye olduk. Yeterli çoğunluğu sağlayıp toplusözleşme yapmak için çalışırken işyerindeki  bazı yöneticilerimiz bizleri tehdit etmeye ve arkadaşlarımızı işten çıkartmaya başladılar. Bizleri sendikadan istifaya zorladılar. Yani ceza kanununa göre suç işlediler. Biz bunlara rağmen sendikalaşmaya devam ettik. Yüzlerce işçi Petrol- İş’e üye oldu, daha da çok olacak. Standart Profil Ege işçisinin kararlılığını cesaretini kendisine ve sendikasına güvenini kimse kıramadı, kıramayacak. Hukuki, sendikal bütün mücadeleleri veriyoruz, devam da edeceğiz. bunu tüm Manisa bilsin istiyoruz” dedi.  

Standart Profil’in Düzce’deki fabrikasında sendikalaşan işçilerin toplusözleşme masasına oturmuş olmasının kendileri açısından büyük bir umut anlamına geldiğini söyleyen işçiler “Toplusözleşme dedikleri şey Düzce’de oluyor Manisa’da neden olmasın?​” diyerek  işverene  tepkilerini dile getirdiler. Sık sık “İş, Ekmek Yoksa Barış da yok”, “Manisa işçisi köle değildir”, “Manisa uyuma işçine sahip çık” diyerek slogan atan işçiler sendika mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini ve Standart Profile halaylarla gireceklerini ifade etti.

Petrol-İş Genel Başkan Yardımcısı Nimetullah Sözen ve Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan’ın da birer konuşma yaptığı eylemde işten atılan işçilerin muhakkak işlerine geri alınması gerektiğinin altı çizilerek Petrol-İş Sendikasının bu mücadeleyi sonuna kadar taşıyacağı ifade edildi. Sadece Standart Profil patronlarının değil organize sanayideki bütün işverenlerin Standart Profil işçilerine karşı birleştiğini ifade eden Nimetullah Sözen “Bu oyuna karşı uyanık olmalıyız, patronların bu birliğinin karşısında Manisa halkı ve organize işçisi de Standart Profil işçisiyle birlik ve dayanışma içerisinde olmalıdır. İşçiler kazanınca tüm Manisa kazanmış olacak” dedi.

Açıklamanın ardından halaylar çeken işçiler kent merkezinde araçlarla konvoy düzenledikten sonra fabrika önündeki direniş çadırına geri döndü. Açıklamaya Manisa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de katılarak destek verdi.
(Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

S-300'ler İsrail'i ve ABD'yi rahatsız etti

SONRAKİ HABER

Ne yaparsanız yapın Gezi Parkı'nı yıkacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...