28 Mayıs 2013 13:28

ZF Lenförder ve Delphi Dizel’de greve doğru

BİRLEŞİK Metal-İş’in örgütlü olduğu ZF Lenförder ve Delphi Dizel fabrikalarında grev aşamasına gelindi.Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ZF Lenförder’de 240, Gaziemir Ege Serbest Bölge’de bulunan Delphi Dizel Fabrikası’nda 600 işçi çalışıyor. Birleşik Metal İş Sendikasının s&uu

ZF Lenförder ve Delphi Dizel’de greve doğru
Paylaş

BİRLEŞİK Metal-İş’in örgütlü olduğu ZF Lenförder ve Delphi Dizel fabrikalarında grev aşamasına gelindi.

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ZF Lenförder’de 240, Gaziemir Ege Serbest Bölge’de bulunan Delphi Dizel Fabrikası’nda 600 işçi çalışıyor. Birleşik Metal İş Sendikasının sürdürdüğü TİS görüşmelerinde tutulan uyuşmazlık sürecinin bitmesinin ardından evrakların sendikaya ulaşması ile birlikte her iki fabrikaya grev kararları asılacak.

Konu ile ilgili olarak bilgi aldığımız Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, ZF Lenförder’de patronun ücret zammı teklifinin ortalama ücret üzerinden yüzde 12 olduğunu belirtti. Kendilerinin talebinin ise öncelikle saat ücretlerine 70 kuruşluk zam artı ortalama ücret üzerine yüzde 10 zam olduğunu dile getiren Çeltek, işverenin sosyal haklara da yüzde 12 zam teklif ettiğini kendilerinin ise yüzde 25 talep ettiklerini dile getirdi.

Delphi Dizel’de ise patronun henüz teklif vermediğini belirten Çeltek, “Biz 75 kuruş artı yüzde 10 zam talebimizle grev kararlarımızı asıp 60 gün içinde greve çıkmayı planlıyoruz. Üyelerimizin beklentilerine yakın bir sonuç çıkmazsa greve kadar gideceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin seçim barajı teklifi reddedildi

SONRAKİ HABER

Öz Gıda-İş’in yalanlarına kanmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...