28 Mayıs 2013 13:25

CHP'nin seçim barajı teklifi reddedildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, yüzde 10'luk seçim barajının yüzde 3'e düşürülmesi teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.Meclis Genel Kurulu’nda Tanrıkulu’nun seçim barajı konusundaki teklifinin İçtüzük 37. maddesine göre doğrudan gündeme alınmasına ilişkin

CHP'nin seçim barajı teklifi reddedildi
Paylaş

Meclis Genel Kurulu’nda Tanrıkulu’nun seçim barajı konusundaki teklifinin İçtüzük 37. maddesine göre doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesine ilişkin yaptığı konuşmada, "Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi için seçim barajının düşürülmesinin şart olduğunu" ifade etti.

Yürütülen barış sürecine ilişkin, "Biz Başbakan'a güvenmiyoruz" diyen Tanrıkulu, "Gerçek bir barışı inşa etmek için yeri bu kürsü, bu meclistir. Gerçek demokrasi için CHP'nin önerisine destek verirsin" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise millet iradesinin yansıması için böyle bir düzenlemenin gerekliliğini belirterek, "yüzde 10 oyun 4,5 milyon oy demek. Aslında ben hiçbir barajın olmaması gerekir" dedi.

Daha sonra Genel Kurul'da yapılan görüşmelerin ardından yapılan oylamada kanun teklifinin gündeme alınması AKP'nin oylarıyla reddedildi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Tüzel Eskişehir’de gündemi değerlendirdi

SONRAKİ HABER

ZF Lenförder ve Delphi Dizel’de greve doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...