28 Mayıs 2013 13:24

Tüzel Eskişehir’de gündemi değerlendirdi

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Özdilek Kültür Merkezinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı İbrahim Akgün, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Öge ile önceki gün basın toplantısı yapan Tüzel, yerel ve ulusal gündemi değerlendi

Tüzel Eskişehir’de gündemi değerlendirdi
Paylaş

Yeni yasa ile taşeron işçilerin çalışma hayatının bütününde egemen kılınmak istendiğini belirten Tüzel, Türkiye’de 100 bini aşkın metal işçisinin toplusözleşme ve grev sürecinde olduğuna dikkat çekti. Gıda iş kolu ve hava iş kolunda da Türkiye işçi sınıfı ve sendikal güçlerin ayağa kalkma çabası içerisinde olduklarını belirten Tüzel, taşeron işçilerin ise topun ağzında olduğuna dikkat çekti. Çalışma Bakanlığının taşeron işçiler için bir çalışma yürüttüğünü anlatan Tüzel, haziran ayında bir yasa çalışmasının ilan edileceğini kaydetti. “Bu yasa taşeron işçilerinin sorunlarını çözmeden öte bu alanda örgütlenmiş işveren sendikaları ve işveren örgütlerinin isteklerini yerine getirmeye dönük. İş kanunu ikinci maddesindeki özellikli bir tanım olan işin ve teknolojinin gerektirdiği bir şekilde sadece yardımcı iş kollarındaki taşeron düzenlemesi bir takım yasa tanım değişikliği ile genelleştirilmek ve asıl iş kollarında şimdi olduğu gibi belediyelerde, hastanelerde, okullarda bütün çalışma alanlarında asıl işi yapan taşeron firmaları ve taşeron işçileri çalışma hayatının bütününde egemen kılınmak isteniyor” diyen Tüzel, bundaki niyetin işçiyi ucuza getirmek, işçinin örgütlenmesini engellemek olduğunu vurguladı.

METAL İŞÇİSİNE DESTEK

Tüzel, basın toplantısının ardından Birleşik Metal-İş Eskişehir Şubesini ziyaret etti.

Şube Başkanı Bayram Kavak ile görüşen Tüzel, metal işçilerine sözleşme sürecinde destek olmak, bu mücadele ve direnişin başarıyla tamamlanması için sürdürdükleri çabaları paylaşmak için ziyaretlerine geldiklerini söyledi. İşçilerin tabandan birlikte hareket etme adına büyük bir isteği olduğuna dikkat çeken Tüzel, “İşçi ve emekçilerin hak ettikleri ücret ve sosyal hakkı elde edeceğini ümit ediyorum. İnanıyorum ki bu süreç başarıya ulaşacak” dedi.

Almaları gereken hakları olduğunu vurgulayan Bayram Kavak ise, “MESS sıkışmış durumda. Hak mağduriyeti yaşamak istemiyoruz. Birleşik Metal- İş’in amacı 3 sendika ile birlikte masaya oturmak. 3 Haziran için bir çağrıda bulunduk” diye konuştu. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar barış için Dersim’de

SONRAKİ HABER

CHP'nin seçim barajı teklifi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...