10 Mayıs 2011 05:45

'Savunmasız dava'nın 23.duruşması başladı

Kürt siyasetçilerin yargılandığı "KCK davası"nın 23. duruşmasına "Savunma hakkı engellendiği" gerekçesiyle daha önce boykot kararı alan avukatlar katılmadı. Sadece 6 tutuklu sanığın getirildiği duruşma başladı.Kürt siyasetçileri ve insan hakları savunucularının da aralarında bulunduğu 104'ü tutuklu 1

'Savunmasız dava'nın 23.duruşması başladı
Paylaş


Kürt siyasetçileri ve insan hakları savunucularının da aralarında bulunduğu 104'ü tutuklu 152 kişi hakkında "KCK üyesi" oldukları iddiasıyla açılan davanın 23. duruşması başladı. Daha önce mahkemenin aldığı grup grup getirme kararı doğrultusunda tutuklu Kürt siyasetçilerden Nizamaettin Onar, Zeynel Mat, İhsan Sevitek, Abdurrahim Tanrıverdi, Adnan Bayram ve Veysi Akar cezaevinde duruşmaya getirildi. Duruşmaya avukatlar ise "Tüm sanıkların hazır edilmesi" taleplerinin kabul edilmediği ve "Savunma hakkı engellendiği" gerekçesiyle katılmadı. Avukatlar daha önceki duruşmalarda da "Boykot" kararı almıştı.

Duruşma sırasında adliye içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Çok sayıda tutuklu yakını ise adliye önünde bekliyor. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

'Haberim olsa Hrant ölmeyebilirdi'

SONRAKİ HABER

Hadımköy'de boya fabrikasında yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...