28 Mayıs 2013 10:27

Şizofreni bireyler için buluştular

ŞİZOFRENİ Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği ve ODTÜ Psikoloji bölümü şizofreninin büyük ölçüde yanlış anlaşılan bir hastalık olduğunu, şizofreni bireylerin saldırgan ya da deli olmadığını vurgulayan bir etkinlik düzenledi. Açılış konuşmasını yapan Psikoloji Bölümü Öğretim Üyes

Şizofreni bireyler için buluştular
Paylaş

ŞİZOFRENİ Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği ve ODTÜ Psikoloji bölümü şizofreninin büyük ölçüde yanlış anlaşılan bir hastalık olduğunu, şizofreni bireylerin saldırgan ya da deli olmadığını vurgulayan bir etkinlik düzenledi. Açılış konuşmasını yapan Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Karancı on dört kez gerçekleşen bu buluşmaların çok önemli olduğunu vurguladı.
İnsanların şizofreni hastalarına karşı bir ön yargı beslediğini dile getiren Karancı, şizofreni hastalarına karşı ön yargıların kalkması gerektiğinin altını çizdi.  
ODTÜ Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Ali Can Gök de şizofreni bireylerin saldırgan ya da deli olmadığına vurgu yaptı. Gök, şizofrenlerin kendilerine yönelik ön yargılı yaklaşımla zor bir hayat yaşadığını belirtti. Böyle etkinliklerin amacının şizofreni hastalarıyla toplumun daha fazla temas etmesini sağlamak olduğunu ifade eden Gök, şizofreni bireylerin dışlanmaması gerektiğini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücrette vergi sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...