10 Mayıs 2011 06:42

İşten atılan Casper işçileri otoyolu kapattı

Yaklaşık bir yıldır Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenme çalışmalarını sürdüren ve işten atılmalarla yüz yüze kalan Casper işçileri, seslerini duyurmak için Tem otoyolunu 5 dakikalığına trafiğe kapattı.Direnişin de sürdürdüğü Ümraniye’deki Casper Bilgisayarın önünd

İşten atılan Casper işçileri otoyolu kapattı
Paylaş

Direnişin de sürdürdüğü Ümraniye’deki Casper Bilgisayarın önünden vardiya çıkışı yürüyüşe geçen işçiler, “Direne direne kazanacağız, “Casper’a sendika girecek başka yolu yok”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarıyla tem otoyuluna yürüdü. İşçiler daha sonra yola çıkarak bir süreliğini trafiği kesti. Seslerini duyurabilmek için bu tür eylemler yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden işçiler, burada da attıkları sloganlarla anayasal hakları olan sendika hakkına saygı gösterilmesini istedi. Eylem kısa bir süre devam etmesine rağmen trafik kilitlendi. İşçiler eylemin ardından yolu trafiğe açtı.

Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, Casper işçilerinin anayasal haklarını kullanarak sendikalarına üye olduklarını ancak patronun yaklaşık üç ay önce 10 işçiyi işten attığını kaydetti. Atar, patronun zorla istifa ettirilmeye çalışıldığını ancak işçilerin kararlılıkla sendikalarının arkasında durduğunu ifade etti.

AÇILIŞI BAŞBAKAN YAPTI

Casper Bilgisayar’ın açılışını sendikal çalışma başlamadan önce Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığını, örgütlenme çalışmalarının ardından yaşanan baskıları, işten atmaları Başbakana, Çalışma Bakanına iletmeye çalıştıklarını söyleyen Atar, “Ancak onlar bizi görmezden geldi. Demokratız diyorlar, iki sendika üye olabilirsiniz diyorlar. Onların ileri demokrasisi işte Casper önünde yaşanan baskı, zulüm, açlıktır. Bizi sesimizi duyurabilmek için otoyolları kapatmaya mecbur bırakıyorlar” diye konuştu.

Atar, işçilerin anayasal haklarına saygı gösterilene kadar hem direnişi sürdüreceklerini hemde bu tür eylemleri daha uzun süreli yapacaklarını kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydınlardan blok adayı Önder'e destek

SONRAKİ HABER

'Haberim olsa Hrant ölmeyebilirdi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...