10 Mayıs 2011 03:42

Aydınlardan blok adayı Önder'e destek

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerini ve seçim irtibat büro açılışlarını yoğun bir tempo içerisinde sürdüren Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder'e gazeteci ve aydınlardan destek geldi. Önder'e destek olan gazete

Aydınlardan blok adayı Önder'e destek
Paylaş


Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku’nun İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Fatih'in Nişanca Mahallesi'nde ve Beşiktaş Çarşısı'nda seçim bürosu açılışları yaptı. İlk önce Nişanca Mahallesi'nde büro açılışına katılan Önder, kadınların yoğunlukta olduğu yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Yeşil, kırmızı ve sarı renkte yazmaların takıldığı açılışta zafer işaretleriyle "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı. Canlı müzik eşliğinde çekilen halaylardan sonra konuşan Önder, yürütecekleri seçim çalışmalarını Bismil'de YSK'nın kararını protesto gösterilerinde polis kurşunu ile yaşamını yitiren Halil İbrahim Oruç'a adadığını söyledi. Konuşmaların ardından yüzlerce kişi büro önünden slogan, zılgıtlar ve zafer işaretleriyle Meryem Han Kilisesi'ne kadar yürüyüş düzenledi. Fatih'ten sonra Beşiktaş'a geçen Önder, burada çarşı içerisinde esnaf ziyaretinde bulundu. Önder, ziyaretinde esnaflarla bol bol sohbet etti. Daha sonra çarşı içersinde bulunan seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Önder'e gazeteciler Nuray Mert ve Ece Temelkuran ile Şair Cezmi Ersöz de destek veren yüzlerce kişi arasında yer aldı.

HALAY VE HORON

Demokrasi mücadelesinden yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından kısa bir konuşma yapan Önder, DTK'nın önerdiği Demokratik Özerkliği anlatarak, Kürtlerin taleplerini anlattı. Önder, "Demokratik Özerklik birilerin anlattığı gibi öyle korkulacak bir şey değil. Beşiktaş halkı bugün kendi kendini yönetebilmeli. Demokratik Özerklikle Beşiktaş halkı kendi semtleriyle ilgili kararları kendileri alacak. Bunun yanlış bir şey olduğunu kimse söylemez" dedi. Önder'in konuşmasının ardından büronun açılışını katkılarından dolayı Mert ve Temelkuran birlikte yaptı. Sarı, kırmızı ve yeşil renklerdeki kurdele alkışlar eşliğinde Mert ve Temelkuran tarafından kesildi. Açılışın ardından çalılan Kürtçe parçalar eşliğinde halaylar çekilirken, Kazım Koyuncu'nun hareketli müzikleriyle horonlar tepildi. Açılışta sık sık, "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganı atıldı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türk ve Kürt işçilerin sesi Meclis’te olsun!

SONRAKİ HABER

İşten atılan Casper işçileri otoyolu kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...