28 Mayıs 2013 08:28

Okulda bölünme velileri ayaklandırdı

Adana Sadıka Sabancı İlköğretim Okulu’nun 4+4+4 eğitim sistemi ile ortaokula dönüştürülmesi öğrenci ve veliler tarafından protesto edildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sadıka Sabancı İlköğretim Okulunun ilköğretim bölümünün Milli Mensucat İlkokuluna taşınmasına, ortaokul bölüm&u

Okulda bölünme velileri ayaklandırdı
Paylaş

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sadıka Sabancı İlköğretim Okulunun ilköğretim bölümünün Milli Mensucat İlkokuluna taşınmasına, ortaokul bölümünün ise yerinde kalmasına karar verdi. Okulun taşınacağını öğrenen ilkokul bölümü öğrenci ve velileri kararın iptal edilmesini istedi. Öğrenci ve veliler okul önünde bir araya gelerek durumu protesto etti.  Minik öğrenciler derslere gönderilmezken, “Bu okul bizim gitmeyiz” dövizleri taşıdı.

Veliler adına kısa bir açıklama yapan Murat Aktaş ise, veliler olarak bu değişime karşı olduklarını söyledi.

Açıklama sonrası öğrenciler ve veliler Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçmek istedi. Ancak polis izin vermedi.

Bunun üzerine bazı öğrenciler ve veliler D-400 kara yolunu trafiğe kapattı. Trafiğin aksaması üzerine polis, öğrencilere ve velilere müdahale ederek kaldırıma geçmelerini istedi.

Okulun önüne geçen öğrenci ve veliler, burada oturma eylemi düzenledi. Oturma eylemi sonrası okula giren öğrenciler ve veliler eylemlerine burada devam etti. Dersler boykot edildi. Boykot nedeniyle tüm derslikler boşaldı, bazı öğretmenler de boykota destek verdi. Kendilerine hiçbir bilgi verilmeden alınan karara tepki gösteren veliler “ortaokul” tabelası inene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylüyor. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li vekilden referandum tarihi

SONRAKİ HABER

‘Türkiye toplu mezarlarla yüzleşmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa