28 Mayıs 2013 13:49

Metalde uyuşmazlık sürüyor; işçiler eylemde

MESS ve Birleşik Metal-İş arasında MESS merkez bürosunda yapılan 2012-2014 dönemi grup toplu iş sözleşmesi ile ilgili görüşmede anlaşma sağlanamadı.Genel Sekreter Selçuk Göktaş başkanlığındaki Birleşik Metal-İş heyeti, görüşmede müzakerelerin tüm uyuşmazlık konusu maddeler üzerinden yürütülme

Metalde uyuşmazlık sürüyor; işçiler eylemde
Paylaş

Genel Sekreter Selçuk Göktaş başkanlığındaki Birleşik Metal-İş heyeti, görüşmede müzakerelerin tüm uyuşmazlık konusu maddeler üzerinden yürütülmesi konusunda ısrarcı oldu.Uyuşmazlık konusu maddelerin tümünde bir anlaşma sağlanamaması ve MESS’in bütünlüklü bir karşı teklifle masaya gelmemesi nedeniyle hiçbir maddede anlaşma sağlanamadı ve toplantı 30 Mayıs Perşembe gününe ertelendi.

1 SAATLİK İŞYERİNİ TERKETMEME EYLEMİ

Metal İşverenleri Sendikası MESS ile Birleşik Metal-İş Sendikasının heyeti arasındaki görüşme devam ederken, Metal işçileri, taleplerini haykırmak ve MESS dayatmalarını protesto etmek amacıyla Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu tüm işyerlerinde, iş çıkışında, 1 saatlik işyerini terk etmeme eylemi yaptı.

Bu arada toplu sözleşme ile ilgili işyerlerinde bilgilendirme gezisine çıkmış olan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da Gebze’deki Alstom fabrikasında 1 saatlik işyerini terk etmeme eylemine katıldı. Daha sonra Adnan Serdaroğlu ve Genel Eğitim Sekreteri Seyfettin Gülengül, Gebze’de Schneider ve Arpek fabrikalarını da ziyaret ederek Birleşik Metal-İş üyesi işçilerle sohbet edip, süreç hakkında bilgilendirme yaptı.

PRYSMİAN İŞÇİLERİ EYLEMDEYDİ

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üretim yapan Prysmian fabrikası işçileri de, 8-16 vardiyası çıkışında fabrika içinde toplanarak sloganlarla ve alkışlarla çıkış kapısının önüne yürüdü. İşçiler bir saat boyunca fabrika kapısı önünde oturma eylemi gerçekleştirerek, MESS’in dayatmacı tutumunu protesto etti.

Burada bir açıklama yapan Prysmian işyeri Baştemsilcisi Gökhan Aydın, Birleşik Metal İş Sendikasının saat ücretine gelecek zam belli olmadan, sosyal hakları görüşmeyeceğini dile getirerek, hazırlanan taslağı sonuna kadar savunacaklarını dile getirdi.

TÜRK METAL-MESS TOPLANTISI 16.00'DA

Öte yandan Türk Metal sendikası da bugün saat 16.00'da MESS'le sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmelerine devam edecek.(HABER MERKEZİ)

FOTOĞRAF: PRYSMİAN İŞÇİLERİ

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş Brüksel'e gidiyor

SONRAKİ HABER

Dink cinayeti soruşturmasında Samast ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...