28 Mayıs 2013 07:12

3 Lübnan askeri öldürüldü

Suriye'deki gerilimin yansıdığı Lübnan'dan çatışma ve ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Suriye sınırında bulunan ve yoğunlukla Sünnilerin yaşadığı Ersal kasabasında 3 Lübnan askeri öldürüldü. Bekaa'da bulunan Hermel kasabasına düzenlenen roketli saldırıda da 17 yaşındaki bir kadının yaşamını yitirdi

3 Lübnan askeri öldürüldü
Paylaş

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'nın geçtiği bilgilere göre Ersal'da bulunan askeri bir denetim noktasına düzenlenen saldırıda 2 asker olay yerinde, yaralanan bir askerse hastanede yaşamını yitirdi.

Lübnan radyosundan geçilen bilgilere göre saldırıyı gerçekleştirenler olay sonrası bir araçla Suriye'ye kaçtı.

Ersal'ın Suriye'de faaliyet gösteren silahlı muhalif gruplar tarafından silah ve asker kaçırmak için kullanılan bir bölge olduğu belirtilirken bölgede daha önce de Lübnan askerleriyle Suriyeli muhaliflerin karşı karşıya geldiği biliniyor. Şubat ayında 4 Lübnan askeri ve 2 Suriyeli muhalif çıkan bir çatışmada yaşamını yitirmişti.

El-Menar'ın haberine göreyse Bekaa'nın Hermel kasabasında düzenlenen bir roketli saldırıda 17 yaşındaki Loulou Awad yaşamını yitirdi. Saldırıda yaralananların da olduğu bildirildi. (DIŞ HABERLER)

FOTOĞRAF: SALDIRI SONRASI HERMEL (EL-MENAR)

ÖNCEKİ HABER

Dilimiz barışa uygun değil

SONRAKİ HABER

Ömer el Beşir'den Güney'e petrol tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...