27 Mayıs 2013 10:44

Emek için adres bu kez Beyoğlu Belediyesiydi

Emek Sineması’nın yıkımından sorumlu olan Beyoğlu Belediyesinin önünde bugün sinemacılar ve kentine sahip çıkmak isteyen kamu bir araya geldiler. Emek Bizim İstanbul Bizim Platformu üyelerinin çağrısıyla Belediye önünde toplanan kalabalık, ‘Emek yıkılmasından Beyoğlu Belediyesi sorumludur, bu rantsal dönüşü

Emek için adres bu kez Beyoğlu Belediyesiydi
Paylaş

Emek Sineması’nın yıkımından sorumlu olan Beyoğlu Belediyesinin önünde bugün sinemacılar ve kentine sahip çıkmak isteyen kamu bir araya geldiler. Emek Bizim İstanbul Bizim Platformu üyelerinin çağrısıyla Belediye önünde toplanan kalabalık, ‘Emek yıkılmasından Beyoğlu Belediyesi sorumludur, bu rantsal dönüşümü kabul etmiyoruz’ dediler.

Yaptıkları açıklamada ‘3 yıl boyunca hep birlikte Emek Sineması’nın yıkımına karşı çıktık; egemenler bunu görmezden geldi. Bunun  bir yıkım projesi olduğunu haykırdığımızda aksini iddia edip bizlere göz göre göre yalan söylediler. Bunca zamandır ortaya koyduğumuz itiraza rağmen Emek Sineması  20 Mayıs Pazartesi  günü dozerlerle yıkıldı” diyen grup “Yağma yok! Mücadeleyi bırakmamakta kararlıyız” dedi.

Beyoğlu Belediyesi Başkanı Misbah’ın  Tarlabaşı, Taksim meydanı, emek sinemasını da kapsayan kentsel dönüşümün sorumlularından biri olduğunu söyleyen platform üyeleri ve sinemaseverler, Başkanın bir an evvel ruhsatı iptal etmesi gerektiğini söylediler. Emek’in yıkımında imzası bulunan tüm yetkililere bu projeyi iptal etmeleri gerektiğine dair çağrıda bulundular.

Emek Bizim İstanbul Bizim Platformu Emek sineması tekrar eski haline getirilene kadar eylemlerini devam edeceklerini duyurdular. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yılda 500 bin ton muz yiyoruz

SONRAKİ HABER

27 yazardan Cunda öyküleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...