27 Mayıs 2013 10:10

KESK, grev öncesi referandum sandıklarını kuruyor

KESK 5 Haziran günü “Güvenceli İş-Güvenceli Gelecek” şiarıyla yapacağı grev öncesi 657 değiştirilirken kamu emekçilerinin dikkate alınmamasına tepki göstermek için referandum başlattı. Kamu emekçilerinin iradelerini ortaya koymanın bir aracı olarak başlatılan referandum 31 Mayısta sona erecek.Adana'daki oyl

KESK, grev öncesi referandum sandıklarını kuruyor
Paylaş

KESK 5 Haziran günü “Güvenceli İş-Güvenceli Gelecek” şiarıyla yapacağı grev öncesi 657 değiştirilirken kamu emekçilerinin dikkate alınmamasına tepki göstermek için referandum başlattı. Kamu emekçilerinin iradelerini ortaya koymanın bir aracı olarak başlatılan referandum 31 Mayısta sona erecek.

Adana'daki oylama İnönü Parkı’nda bir basın açıklamasıyla başladı. Açıklamayı okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamuran Karaca, 10 yılı aşan AKP iktidarında ardı ardına çıkarılan kanunlar, KHK’ler ve yönetmeliklerle kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi ve özelleştirilmesi sürecinin hızlandırıldığını söyledi.

Maaşlarından, sağlık harcamalarına kadar kendilerine bin türlü ayrıcalık tanıyan düzenlemeleri yasalaştıran hükümetin sıra emekçilere gelince “kaynak yok” cevabını verdiğini vurgulayan Karaca, rotasyon, bireysel performansa göre ücret gibi uygulamalara geçiş, kamuda üst düzey görevlilerin özel sektörden açıktan atama yapılarak hükümet memurluğunu dayatma gibi uygulamalarla emekçilerin çalışma koşullarının daha da ağırlaştırılmak istendiğini söyledi. “Ya işimize, güvencemize göz koyanlara karşı geleceğimize sahip çıkacağız, ya da AKP’ye biat eden hükümet memurluğu ile güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın gönüllü kulları olacağız” diyen Karaca tüm emekçileri kendi iradelerini ortaya koymak için referanduma çağırdı. Açıklamanın ardından kamu emekçileri oy kullandı.

Diyarbakır Tüm Bel-Sen Şubesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişiklikler ile ilgili memurların tavrını belirlemek amacıyla KESK öncülüğünde tüm Türkiye’de düzenlenen referandum için Büyükşehir Belediyesi önünde sandık kurdu. Belediye çalışanlarının birçoğunun oy kullandığı referandumda kısa bir açıklama yapan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Medeni Alpkaya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabii çalışan emekçilerin onlarca sorunu varken, hükümetin Mecliste görüştüğü torba yasanın içerisinde yer alan iş güvencesini ortadan kaldıran uygulamalara ilişkin düşüncelerini demokratik bir şekilde ortaya koymak için bu sandığı kurduklarını belirtti. Referandum gün boyu Büyükşehir Belediyesi önünde devam edecek.

Ayrıca Bağlar Belediyesi önünde de referandum sandığı kuruldu. Bağlar Belediyesi’nde çalışan memurlar, belediye önünde bir araya gelerek referandumda oy kullandı. Burada konuşan Tüm Bel-Sen Örgütleme Sekreteri Remzi Aydın, referanduma ilişkin yaptığı konuşmada yasal düzenlemeye tepkilerini dile getirmek amacıyla toplandıklarını ve demokrasinin olmazsa olmazlarından olan referandumu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hakkari KESK Şubeler Platformu da, 27-31 Mayısta yapacakları referandum ve 5 Haziranda gerçekleştirecekleri bir günlük greve katılım çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kalıcı barışın 'yol haritası' belirlendi

SONRAKİ HABER

Demokrasi ve Barış Konferansı Sonuç Bildirgesi açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...