26 Mayıs 2013 05:18

Hindistan’da iktidar partisi konvoyuna saldırı: 28 ölü

Hindistan’ın güneydoğusundaki Chhattisgarh eyaletinde iktidardaki Congress partisinin konvoyuna Maocu militanlar tarafından düzenlenen saldırıda 28 kişinin öldüğü bildirildi. Yerel yetkililer ve parti taraftarlarının olduğu konvoya saldırı sonucu 24 kişinin de yaralandığı belirtildi.Hindistan üst düzey polis yetkilisi M. Gupta, sald

Hindistan’da iktidar partisi konvoyuna saldırı: 28 ölü
Paylaş

Hindistan’ın güneydoğusundaki Chhattisgarh eyaletinde iktidardaki Congress partisinin konvoyuna Maocu militanlar tarafından düzenlenen saldırıda 28 kişinin öldüğü bildirildi. Yerel yetkililer ve parti taraftarlarının olduğu konvoya saldırı sonucu 24 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Hindistan üst düzey polis yetkilisi M. Gupta, saldırının Chhattisgarh eyaletinin başkenti Raipur’ın 345 kilometre güneyinde dün akşam yaşandığını söyledi. Saldırının ormanlık alanda Congress üyelerinin katıldığı bir mitingden dönüşte yaşandığı kaydedildi.

Yaklaşık 200 kişilik Maocu militanın ilk önce bir mayını patlattığı, daha sonra da araçlara ateş ettiği aktarıldı. Saldırıda 28 kişi ölürken, 24 kişi de yaralandı. Ölenler arasında 4 kişinin partinin eyalet liderleri ve 5 kişinin de polis olduğu ifade edildi. Diğer kurbanların ise parti taraftarları olduğu açıklandı.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, saldırıyı yapanlar ile ilgili ciddi tedbirler alacaklarını söyledi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da grev iptal edildi

SONRAKİ HABER

Hizbullah'tan Suriye'ye tam destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...