25 Mayıs 2013 12:10

Deri işçileri yine Nişantaşı'daydı!

Deri-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılan İsmaco işçilerinin direnişi devam ediyor. Fabrikalarının üretim yaptığı Ermengildo Zegna markasının Nişantaşı’nda bulunan mağazası önünde bir araya gelen işçiler bir kez daha sendikayı tanıma çağrısı yaptı.İsmaco ve Ermenegildo Zegna patronlar

Deri işçileri yine Nişantaşı'daydı!
Paylaş

İsmaco ve Ermenegildo Zegna patronlarının sendika düşmanlığı devam ettiği için her hafta Ermenegildo Zegna mağazalarının önünde bir araya gelme kararı alan Deri-İş Sendikası bu hafta İstanbul Nişantaşı mağazası önündeydi. Burada konuşan Deri-İş Sendikası Tuzla Şube Başkanı Binali Tay Ermenegildo Zegna’nın müşterilerine güleryüz gösterirken işçilere zulüm ettiğini dile getirdi.

İsmaco ve Ermenegildo Zegna patronlarının işçileri kendi arabaları ile notere götürerek sendikadan istifa ettirdiğini belirten Tay noter paralarını da patronların kendisinin karşıladığını vurguladı. Yapılanın en temel insani haklara aykırı olduğunu dile getiren bir kez daha patronlara sendikayı tanıma ve sendikalı çalışma hakkına saygı göstermeye çağırdı.

Tay eğer Ermenegildo Zegna patronunun sendika düşmanı tavırları devam ederse eylemlerinin de kitleselleşerek her yere yayılacağı ve devam edeceği uyarısında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vahşi kapitalizm

SONRAKİ HABER

‘Sanatın altına dinamit koydular’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...