25 Mayıs 2013 10:15

Sanatçılar tasfiyeye karşı ayakta

DEVLET Tiyatroları, Opera ve Balesini yeniden yapılandırmayı amaçlayan yasa taslağına karşı sanat kurumları ayakta. Sanat kurumlarının kapatılması ile ilgili olarak Kültür Sanat Sen’in çağrısıyla Taksim Meydanında bir araya gelen sanatçılar, buradan Galatasaray Lisesi önüne yürümek istedi. Ancak polis barikatıyla karş

Sanatçılar tasfiyeye karşı ayakta
Paylaş

Halkın sanat kurumlarının, “Türkiye Sanat Kurumu” adı altında iktidarın atamış olduğu bürokratik bir yapıya dönüştürülmek istendiğine dikkat çeken sanatçılar, kültür ve sanat kurumlarının baskı altına alınmasına ve yok edilmesine asla izin vermeyeceklerini haykırdı.

İlk olarak söz alan Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, AKP iktidarının toplumsal yaşamın bütün alanlarını daha fazla kâr uğruna ticarileştirdiğini ve sıranın da sanat kurumlarına geldiğini belirti. Demirkaya, bu yasa taslağının sanat kurumlarını yok ettiğini ve kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Daha sonra İŞTİSAN adına konuşan Levent Üzümcü, sanatçıların yapılmak istenenin farkında olduğunu ve bütün bu yapılanların halka anlatılması gerektiğini vurguladı. Hükümetin Avrupa’dan örnekler verdiğine değinen Üzümcü, her ülkenin kendi koşulları olduğunu belirtti.

Sanatçılar Girişimi adına konuşan Ataol Behramoğlu ise, hükümetin bütün iktidarlardan daha tehlikeli olduğunu çünkü düşüncelere hükmetmek istediğini söyledi. Behramoğlu, tüm bu baskılara rağmen mücadele edeceklerini ve kazanacaklarını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şiir hayatı yener!

SONRAKİ HABER

Dağıstan’da intihar saldırısı: 1 polis öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...