25 Mayıs 2013 10:00

Metalde görüşmeler ve eylemler sürüyor

Anlaşmazlığın sürdüğü Metal Grup sözleşmelerinde Türk Metal Sendikasının bir taraftan eylemleri sürerken diğer taraftan da görüşmeler sürüyor.MESS yöneticileriyle  dün bir araya gelen Türk Metal yöneticileri sosyal haklar konusunda anlaştı. Sosyal haklara yüzde 15 ile 24 arasında zam alan Türk

Metalde görüşmeler ve eylemler sürüyor
Paylaş

Anlaşmazlığın sürdüğü Metal Grup sözleşmelerinde Türk Metal Sendikasının bir taraftan eylemleri sürerken diğer taraftan da görüşmeler sürüyor.

MESS yöneticileriyle  dün bir araya gelen Türk Metal yöneticileri sosyal haklar konusunda anlaştı. Sosyal haklara yüzde 15 ile 24 arasında zam alan Türk Metal yöneticileri ücret zammı için de salı günü  yeniden MESS’le masaya oturacak.

ESNEK ÇALIŞMA DAYATMASI GERİ ÇEKİLDİ

Varılan anlaşmaya göre yan ve sosyal yardımlarda mevcut uygulanan rakamlarda da sözleşmenin 1. Yılında yüzde 15 ila yüzde  24 arasında yer alan oranlarda artırıldı. Birinci yıldaki rakamlar sözleşmenin ikinci yılında enflasyon + 2 puan oranında artırıldı.Görüşmelerde MESS işçilerin çalıştıkları gün üzerinden ikramiyelerin ödenmesi teklifi ile esnek çalışma modellerinin tümünün en üst düzeyde uygulanması anlamına gelen “İşin Düzenlenmesi” başlıklı maddeden de vazgeçti. Türk Metal Sendikası da bireysel emeklilik teklifini geri çekti.

Taraflar salı günü ücret üzerinde konuşmak üzere tekrar bir araya gelecek. (İstanbul/EVRENSEL)


Türk Metal ve MESS arasında metal iş kolundaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sürdüğü saatlerde, OYAK Renault fabrikası işçileri bir eylem gerçekleştirerek seslerini işverenlere duyurdular. 08-16 vardiyasından çıkan yaklaşık 2 bin işçi, Bursa-Mudanya yolunu kısa süreliğine trafiğe kapatarak “Şalter inecek bu iş bitecek” sloganları eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdiler.

Yürüyüşün ardından yeniden fabrika önüne gelen işçiler coşkulu sloganlarını burada da bir süre sürdürdüler. Sonrasında işçiler servislerine binerek eylemi sonlandırdılar.

Renault işçilerinin yaptığı yürüyüşün benzerini Tofaş işçileri de gerçekleştirdi. Tofaş işçileri de grev sloganlarıyla bir yürüyüş gerçekleştirerek, mücadeledeki kararlılıklarını gösterdiler. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yangında faciadan dönüldü

SONRAKİ HABER

Bangladeş’teki Türkiyeli tekstil firmalarına çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...