09 Mayıs 2011 11:14

Ayhan: AKP Urfa'da sandığa gömülecek

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Urfa Bağımsız Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan, tutuklu bulunduğu cezaevinden yaptığı açıklamada, AKP ve Başbakanın Bölge’de ve Urfa’da sandığa gömeceğini ifade etti.Blokun Urfa Bağımsız Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan, tutuklu bulunduğu Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nden avukatları ara

Ayhan: AKP Urfa'da sandığa gömülecek
Paylaş

Blokun Urfa Bağımsız Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan, tutuklu bulunduğu Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nden avukatları aracılığıyla son gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Ayhan yaptığı açıklamada, YSK’nın blokun adaylarını veto etmesi ile başlayan süreçte Cumhurbaşkanı ve AKP’nin timsah gözyaşları döktüğünü belirtti. Ayhan, ayrıca hükümet ve AKP temsilcilerinin, YSK’nın almış olduğu kararları sözde anti demokratik bulduklarını ifade ederken diğer yandan vetoyu protesto eden demokratik muhalefete yönelik sergilenen sert tutum ile gerçek yüzlerini ve amaçlarının bir kez daha deşifre ettiğini ifade etti. 12 Haziran’daki seçimde Kürt halkının kendi adaylarına karşı olan teveccühünü kırmak için, her türlü yol ve yöntemi denemekten geri durmayan AKP’nin gittikçe pervasızlaştığına dikkat çeken Ayhan, AKP’nin halkın taleplerine kulak tıkadığını söyledi.

Urfa’da ithal bakanı milletvekili adayı gösteren AKP’nin mülki amiri vali başta olmak üzere diğer bütün devlet kurumlarını, milletvekili adayı bakanın emrine sunularak çalıştırıldığına işaret eden Ayhan, devletin tarafsızlık ilkesinin ayaklar altına alındığını ifade etti. Artık 1 kilo makarnayla, iki torba kömürle ve ikiyüzlü siyasetle, halkı kandıracaklarını zannedenlerin yanıldığına dikkat çeken Ayhan, “12 Haziran seçimlerinde, AKP ve başbakanının ikiyüzlü siyasetine, ithal bakan ve milletvekili listelerine, hor ve küçük görülen Urfa halkının, tercihini Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’ndan yana kullanarak, gereken cevabı vereceğine inanıyorum” dedi.

Ayhan ayrıca, halkın diline, dinine, kimliğine ve onuruna sahip çıkacağını, mücadelede oluşturulan demokratik ulus ittifakıyla, AKP ve Başbakanın Bölge’de ve Urfa’da sandığa gömüleceğini belirtti. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

Şavata çalışmalarını hızlandırdı

SONRAKİ HABER

BİR SİYASİ PARTİLER MEZARLIĞI: TÜRKİYE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...