09 Mayıs 2011 11:11

Şavata çalışmalarını hızlandırdı

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Gani Rüzgar Şavata  Kürecek, Ören ve Akçadağ’da halkla buluştu.İlk olarak Kürecik bölgesinde halkla buluşan Şavata’yı yüzlerce kişi davul zurna eşliğinde halaylarla coşkulu bir şekilde karşılandı. Burada konuşan Emek Partis

Şavata çalışmalarını hızlandırdı
Paylaş

İlk olarak Kürecik bölgesinde halkla buluşan Şavata’yı yüzlerce kişi davul zurna eşliğinde halaylarla coşkulu bir şekilde karşılandı. Burada konuşan Emek Partisi İl Başkanı Nejdet Bali, seçim dönemi olduğunu belirterek, “Bu seçimlere iki parti giriyor. Birisi AKP, MHP CHP ve adını sayamadığımız bir sürü parti. Onun karşısında ise Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku. Onlar bu ülkede savaştan yanalar. Bizler ise barışta ısrarcıyız. Bizler bu ülkede halkların kardeşliğinden yanayız bunun mücadelesini veriyoruz. Bizlere neden bir araya gelmiyorsunuz diyenler işte bir raya geldik ve bu bloku oluşturduk” dedi.

Gani Rüzgar Şavata, Bölgede ortaya çıkan toplu mezarlara değinerek, “Şimdi ne bekliyorsunuz bu yönetimden? Bir devlet düşünün ki arkeologları dahi tarihi kalıntıları kazarken bıçaklarla, fırçalarla aylarca kazı yapıyorlar. Aynı hükümet cunta yönetiminin, jitemin ve ona benzer örgütlerin hunharca katlettiği insanların gömüldüğü toplu mezarları utanmadan, sıkılmadan insanlığa yakışmayan bir şekilde kepçe ve dozerlerle kazıyorlar” dedi. Kürecik gezisinden sonra Akçadağ merkezde de bir konuşma yapan Şavata konvoyla Ören beldesine geçerek Örenlilerle buluştu. Ören’de ise esnafları tek tek gezen Şavata yaptığı konuşmada “ Önce Malatya’da 1 tanesi özel toplam 3 tane hastane vardı. Şimdi kafanı nereye çevirsen hastane, eczane ama yinede insanlar hastane kuyruklarında ölüyorlar. Demek ki bunlar insanı hasta ediyorlar” şeklinde konuştu. Ören programının ardından Şavata, Karaterzi, Dedeyazı ve Gölpınar köylerine de giderek halkla buluştu. Şavata’nın halkla buluşmasına BDP ve EMEP yöneticileri de katıldı. (MalatyaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Acımın dinmesi için barış lazım’

SONRAKİ HABER

Ayhan: AKP Urfa'da sandığa gömülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa