24 Mayıs 2013 15:24

İş kazası geçirdi, işten atıldı

Kazanılmış hakları, uçuş güvenliği ve işten atılan 305 arkadaşlarının işe iadesi için greve çıkan Hava-İş üyesi THY işçilerinin grevi sürüyor. Grevin 10. gününde yine THY Genel Müdürlük önünde bir araya gelen işçiler, THY Yönetiminin rüşvetlerinin grevi sonlandıramayacağını

İş kazası geçirdi, işten atıldı
Paylaş
Devrim Osmançelebioğlu

THY’de yer hizmetlerini yürüten TURKISH GROUND SERVICES A.Ş.’de (TGS) çalışırken iş kazası geçiren bir işçi, ayağı alçılı olduğu halde rapor süresini üç gün aştığı gerekçesiyle işten atıldı. Mayısın 16’sında uçağa kargo yükleyen röder aracına kaptıran Yusuf Koray Çaktır, önce işyeri hekimliğine götürüldü. Burada iş kazası raporu tutulan Çaktır, daha sonra şirketin anlaşmalı olduğu Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Burada ayağı alçıya alınan Çaktır’a hem iş kazası hem de 20 Mayısa kadar istirahat raporu verildi. Ancak Çaktır, ayağı hâlâ alçıda olduğu için 20 Mayısta işe başlayamadı. 23 Mayısta şirketten aranan Çaktır’a hemen işyerine gelmesi söylendi. Çaktır’ın ayağının alçıda olduğunu bu yüzden gelemeyeceğini söylemesine rağmen bir an önce şirkete gelmesi emri verildi. Bunun üzerine alçılı ayağıyla işyerine gelmek zorunda kalan Çaktır’a, iş kazası geçirdiğine dair raporunun olmasına rağmen devamsızlık gerekçesiyle işten çıkarıldığı söylendi.

YALAN RAPORLAR HAZIRLANDI

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Çaktır, ek rapor isteyeceğini söylemesine karşın işten atıldığını söyledi. Kaza anında da doğru tutanak tutulmadığını da söyleyen Çaktır, “Şu an şirket yetkilileri tarafından tutulan raporda ayağımın üzerine bagaj konteyneri düştüğü yazılı. Üstelik ben farklı bir şahit göstermeme rağmen bir şefi şahit olarak yazdılar” dedi. Yine hastanenin de kendisine iş kazası raporu vermesine rağmen işyerine hastalık raporu gönderdiğini söyleyen Çaktır, hastaneden gelen belgeyle iş kazasının üzerini örtmeyi planladıklarını ifade etti. Günde 10 saatten fazla çalıştıklarını söyleyen Çaktır, “18 uçağa hizmet veriyoruz. Yemeğimizi bile bize getirilen kumanyalarla ayak üstü yiyoruz. Bir çay molası vermeye bile izin yok. Buna rağmen aldığımız ücret net 968 lira” diye konuştu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Hava-İş Örgütlenme Uzmanı Adnan Alin, yaklaşık 120’ye yakın işçinin aynı gerekçelerle işten atılacağı bilgisinin kendilerine ulaştığını  söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Demokrasi ve Barış Konferansı’ bugün başlıyor

SONRAKİ HABER

Mali denetim değil fiili baskı tasarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa