24 Mayıs 2013 15:24

‘Demokrasi ve Barış Konferansı’ bugün başlıyor

ÇAĞRICILARI arasında Türkiye'nin önemli akademisyen, yazar ve sanatçılarının bulunduğu 'Demokrasi ve Barış Konferansı' bugün Ankara'da başlıyor.Çağrıcıları arasında Yaşar Kemal, Orhan Pamuk ve Arif Sağ gibi isimlerin yer aldığı konferansa Çorumlu aydın, yazar ve kitle örgütü yöneticilerinde

‘Demokrasi ve Barış Konferansı’ bugün başlıyor
Paylaş

ÇAĞRICILARI arasında Türkiye'nin önemli akademisyen, yazar ve sanatçılarının bulunduğu 'Demokrasi ve Barış Konferansı' bugün Ankara'da başlıyor.

Çağrıcıları arasında Yaşar Kemal, Orhan Pamuk ve Arif Sağ gibi isimlerin yer aldığı konferansa Çorumlu aydın, yazar ve kitle örgütü yöneticilerinden de destek açıklaması yapıldı.

"Barış İçin Tarafız Demokrasi için Sözümüz Var" başlığıyla 50'nin üzerinde imzayla duyurulan destek metninde şöyle denildi: “Ülkemiz, tarihi bir süreçten geçiyor. Okulda-hastanede, fabrikada- atölyede, sokakta kahvede yargı paketleri, yeni anayasa, barış ve demokrasi konuları konuşulmaktadır. Bu süreçte tüm kültürlerin, inançların, kimliklerin kendilerini eşit ve özgürce ifade edebilecekleri ve insan haklarına dayalı demokratik bir yaşamın oluşturulması çabası önemli ve ertelenemez bir görev ve sorumluluktur. Bu nedenle ortak geleceğimizin nasıl olması gerektiğini konuşmak amacıyla toplanan 'Demokrasi ve Barış Konferansını' destekliyoruz.”


İMZA VERENLERİN BAZILARI

Nurettin Aksoy (Dede, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı), Satılmış Başkavak (Tüm Köy Sen Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı), Şahin Örgel (Yazar-Tiyatrocu), M. Oya Yağcı (Öğretim Görevlisi), Ahmet Özdel (Avukat), Bülent Diken (Çağdaş Hukukçular Derneği Temsilcisi), Merter Kocatüfek (Ses Şube Başkanı), Ertuğrul Alper (Bes Şube Başkanı), Sezgin Kundukan (Eğitim Sen Şube Yöneticisi), Sami Akpınar (TÖBDER Eski Başkanı), Kemal Uzun (Eczacı), Uğur Çınar (Radyocu), Orhan Gültekin (Divan Köy Dernek Başkanı), Garip Ercan (Yaylacık Köyü Dernek Başkanı), Ümit Küçükbayatlı (Emekli-Sen Şube Yöneticisi), Hikmet Aydın (EMEP İl Başkanı) (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kupa Almanya’ya mı gidecek, Bavyera’ya mı?

SONRAKİ HABER

İş kazası geçirdi, işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...