24 Mayıs 2013 14:33

28 öğrenci tahliye edildi

Cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla Pamukkale Üniversitesi'nde yürüyüş ve basın açıklaması yaptıkları için haklarında dava açılan 28'i tutuklu 78 öğrencinin yargılandığı davada, tutuklu öğrenciler tahliye edildi.Cezaevlerinde 12 Eylül 2012 tarihinde başlayan ve 68 g&uu

28 öğrenci tahliye edildi
Paylaş

Cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla Pamukkale Üniversitesi'nde yürüyüş ve basın açıklaması yaptıkları için haklarında dava açılan 28'i tutuklu 78 öğrencinin yargılandığı davada, tutuklu öğrenciler tahliye edildi.

Cezaevlerinde 12 Eylül 2012 tarihinde başlayan ve 68 gün süren açlık grevlerine dikkat çekmek için Pamukkale Üniversitesi Kampüsü içinde yürüyüş ve basın açıklaması yapan 28'li tutuklu 78 öğrenci hakkında "izinsiz gösteri yaptıkları" gerekçesiyle açılan davanın ikinci duruşması İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 78 öğrencinin yargılandığı davanın duruşmasında, Kürtçe savunma talebinde bulunan öğrencilerin ifadeleri tercümanlar aracılığıyla alındı. Öğrenciler savunmalarında açlık grevindeki tutsakların ölümlerini izlememek için eylem yaptıklarını ifade etti. İddianamede taş attıklarına dair geçen hiç bir şeyi kabul etmeyen öğrenciler, tahliyelerini talep etti.

Duruşmada savunma yapan avukatlar ise, müvekkillerinin yasadışı hiç bir şey yapmadıklarını belirterek, tahliyelerini talep etti.

Öte yandan duruşma boyunca öğrencilerin yaptıkları eylem öncesi çekilen fotoğraflarının delil olarak gösterilmesinin ardından, avukatların eline ulaşan başka fotoğraflarlar ile eylem günü grubun içine provakasyon amaçlı gelen kişiler olduğu tespit edildi.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, delillerin tutarsızlığı ve öğrencilerin cezaevinde kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak, 28 öğrencinin tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi.  (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler THY işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Aleviler: Savaşın değil barışın tarafıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...