09 Mayıs 2011 10:27

İnsanlık Anıtı değil Kars’ın tarihi yıkıldı

KESK Kars Şube ve Temsilcilikler Platformu ve Kars Devrimci 78’liler Derneği tarafından hafta sonu “Nasıl Bir Anayasa İstiyoruz?” paneli düzenlendi. Panel öncesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, tüm tepkilere rağmen yıkılmaya başlanan “İnsanlık Anıtı”nı ziyaret ederek “ucubeci

İnsanlık Anıtı değil Kars’ın tarihi yıkıldı
Paylaş
İnan Ercan

Kars’a gelmeden önce konunun daha çok sanat yönü ile ele alınması gerektiğini düşündüğünü belirten Kaboğlu, ancak Kars’a geldikten ve anıtın önünden şehrin görünümü algıladıktan sonra konunun farklı boyutlarının da mevcut olduğunu gözlemlediğini dile getirdi. “Bir tarih var burada. Şehrin yapılanması var. Kars’ın, tarihten devraldığı mirasın geleceğe, Türkiye halkına ve komşu halklara taşıması söz konusu. Bu açıdan bakıldığında da heykelin yıkılması sadece sanat özgürlüğüne değil, aynı zamanda Kars’ın tarihi kimliğini geleceğe taşıma açısından iradesine indirilmiş bir darbedir. Dilerim burası yapılaşmaya açılmaz ve burada yeniden İnsanlık Anıtı benzeri bir anıt dikilir”.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

KESK Başkanı Çınar ise kamuoyuna verilen bilgilerle, Kars’ta gördükleri gerçeklerin tamamen farklı olduğuna dikkat çekti. “Sanki insanlarımıza burada bir mabed yeri var ve bunun üzerine İnsanlık Anıtı dikilmiş ve bu yüzden yıkıyorlar gibi. Oysa burada tam kalenin karşısında ve şehri tepeden gören bir yerde yapılmış. Burada yaşayan insanları, halkların kardeşliğini ifade eden bir anıt aslında. İnsanlığı yücelten bir anıt. Ama burada şimdi parça parça yıkılıyor. Üzüntü verici bir durum” diyen Çınar, KESK’e bağlı Kültür Sanat-Sen aracılığı ile gerek İnsanlık Anıtı gerek Allianoi, gerekse Hasankeyf için mücadelelerinin süreceğini dile getirdi. (Kars/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üç Garibin 70. yılı

SONRAKİ HABER

SAS ayrımcılıktan mahkum oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...