24 Mayıs 2013 07:36

Kuseyr ve Trablus'ta çatışmalar sürüyor

Lübnan'da yayın yapan Hizbullah'a yakın el-Menar televizyonunun haberine göre Suriye ordusu, Kuseyr'de Çarşamba gününden itibaren 2. bir operasyon dalgası başlattı. Dünkü çatışmalarda muhaliflere önemli kayıplar verdirilildiği açıklandı.

El-Menar, muhaliflerin kullandığı ana ikmal yollarının kesildiğini dile getirdi. Kentte "Quasyoun" kod adıyla tanınan muhalif liderlerden Bakr el-Mustafa'nın da öldürüldüğü öğrenildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya konuşan bir yetkili Lübnan'dan Bureij Dağları üzerinden kente sızmaya çalışan muhalif destekçisi bir grubun da engellendiğini ifade etti.

Kuseyr'deki çatışmaların yansıdığı Trablus'ta da ölü sayısı artıyor. Pazar gününden bu yana 23 kişinin yaşamını yitirdiği olaylar dün akşam da devam etti. El Menar'a göre Cuma sabahı itibariyle kentte tedirgin bir bekleyiş sürüyor. Trafiğin çok sakin olduğu kentte dükkanlar, okullar ve üniversiteler kapalı. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et