23 Mayıs 2013 11:07

İspanya liginde hücum sırası grevde!

İSPANYA basketbol ligi 26 Mayısta greve hazırlanıyor. İspanya Profesyonel Basketbol Derneği (ABP), Basketbol Kulüpler Birliği (ACB) ile görüşmelerde anlaşmaya varılmaması nedeniyle 26 Mayıstan itibaren süresiz greve gideceğini duyurdu.İspanya basketbolu ve Dünya basketbolundaki önemli isimler ABP’nin basın toplantısına katılarak greve des

İspanya liginde hücum sırası grevde!
Paylaş

İSPANYA basketbol ligi 26 Mayısta greve hazırlanıyor. İspanya Profesyonel Basketbol Derneği (ABP), Basketbol Kulüpler Birliği (ACB) ile görüşmelerde anlaşmaya varılmaması nedeniyle 26 Mayıstan itibaren süresiz greve gideceğini duyurdu.
İspanya basketbolu ve Dünya basketbolundaki önemli isimler ABP’nin basın toplantısına katılarak greve destek vereceklerini gösterdi. Toplantıya, Juan Carlos Navarro, Victor Sada,  Javi Rodriguez, Alex Hernandez, Ferran Lavina, Pere Tomas gibi isimler dahil oldu.
Kariyerinde NBA deneyimi de yaşamış olan İspanya ve Barcelona’nın önemli ismi Juan Carlos Navarro, “Dengeli bir toplu sözleşme istiyoruz. Bizim için çok önemli çünkü profesyonelliğimizi düzene koyuyor ve gelecek nesillere de güvence veriyor” diye konuştu.
İki taraf arasında anlaşma olmaması durumunda İspanya 1. Basketbol Ligi play-off maçları durma tehlikesi ile karşı karşıya. ABP’nin temel talepleri arasında şu anda 25 bin avro olan asgari ücretlerin yükseltilmesi, Avrupa Birliği’ne üye olmayan ülkelerin basketbolcularının da 1993’ten bu yana var olan toplu sözleşmeden yararlanması ve tatil haklarının verilmesi var.
ACB yöneticileri İspanya’da var olan ekonomik krizi gerekçe gösteriyor. Ancak ACB her şeye rağmen sorunun masada çözülmesi gerektiğini belirtti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale Çevre Deklarasyonu açıklandı

SONRAKİ HABER

RedHack'e belgeleri sızdıran asker gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...