22 Mayıs 2013 11:18

Sendikamıza güvenmek istiyoruz

İşçiler, çeşitli nedenlerle kırılmaya uğraşılan direnişlerine devam etmekte. Biz hükümete, MESS’e, işverene, bir sürü nedenle korkutulan emekçi arkadaşlarımıza da sesimizi duyurmak istiyoruz. Sabah, öğlen, gece demeden konuşmak, haykırmak istiyoruz, korkmadan, ürkütülmeden, tehdit edilmeden.Biz güvensiziz

Sendikamıza güvenmek istiyoruz
Paylaş
Autoliv’den bir grup işçi

İşçiler, çeşitli nedenlerle kırılmaya uğraşılan direnişlerine devam etmekte. Biz hükümete, MESS’e, işverene, bir sürü nedenle korkutulan emekçi arkadaşlarımıza da sesimizi duyurmak istiyoruz. Sabah, öğlen, gece demeden konuşmak, haykırmak istiyoruz, korkmadan, ürkütülmeden, tehdit edilmeden.
Biz güvensiziz. Sendikamızın sözlerinde bizi daha fazla direnmeye itecek şeyler yok. Hâlâ sendikamız dediğimiz kuruluşun emeğimizin gerçek hakkını alana kadar arkamızda olacağına, bizi satmayacaklarına inanıp güvenmek istiyoruz. Üyelerinin de sonuna kadar arkalarında olduklarını bilmeleri için sesimizi direnişimizi istediğimiz her an kısıtlamalar olmadan her şekilde göstermek istiyoruz. Üç vardiya çalıştığımız için her eyleme katılamıyoruz. Biz sesimizi duyurmak, elimizden gelen her şeyi yapabileceğimizi göstermek bunun için başımız yansa da haklarımızı savunmak, almak için hazırız. Eylemler kısıtlanmamalı. 3 vardiyada da devam etmeli. Güvenmek ve güvenilmek istiyoruz. Zafer için sonuna kadar savaşacağız, sözleşme sonrası hayal kırıklığı istemiyoruz. Bunun için sendikamızın bize tam destek vermesini diğer sendikalarla birleşip işverenlere karşı güçlü olmayı, hak ettiğimizi almayı istiyoruz.
Her gün yeni bir şeyler çıkıyor ve her yeni şeyler işçiden alınan haklar oluyor. İşçi mahkemelerinin kaldırılıp, hakem heyeti diye bir şey getiriliyor. Bu heyetin yanlı olacağı kimsenin aklına gelmiyor mu? Bütün sendikalara sesleniyoruz. Neredesiniz? Emekçinin kanuni haklarını kimlere teslim ediyorsunuz? Emekçiler, işçiler olarak sessiz kalmanızı kınıyoruz.
Ayrıca fabrikamızda sendikamız dışında gelişen kaşık (Kaşıkları tabaklara vurarak ses çıkarma) eylemini belirtmek istiyorum. Sendikanın öncülük etmemesine rağmen ikinci vardiyada da kaşık eylemi yapıldı. Temsilci hakları, bantları dolaşıp bizi uyardı. Sendikamız eylem kararlarını sadece 8-4 vardiyası için almıştır. 4-12 ve 12-8 vardiyalarındaki işçi arkadaşlar kaşık eylemlerini uygulamıştır. Bundan şikayetçi olan işveren temsilcileri uyarmıştır, temsilciler de işçilerin kendi inisiyatifleriyle yaptıkları eylemleri uyarıp bir daha tekrarlanırsa sorumluluk almayacaklarını belirttiler. Ama şu bilinmeli ki işçi varsa sendika vardır. Biz metal işçileri olarak sendikamızın aldığı kararların üç vardiyada da uygulanmasını istiyoruz.
Ya hep beraber ya hiç birimiz.

*GEBZE

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de büyük ve küçükbaş hayvan sayısı arttı

SONRAKİ HABER

Artık sabrımız kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...