22 Mayıs 2013 13:39

RedHack Belgeleri: Sınır, bomba geçen hanı

Kızıl Hackerlar olarak bilinen RedHack  Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığına ait olduğunu öne sürdüğü belgeler yayınladı. RedHack belgelerin kendisine e-posta yoluyla ulaştığını belirtti. Belgelerde Türkiye’nin Suriye sınırının bomba yüklü araçlar için adeta “yol geçen hanı” haline geldiği g&o

RedHack Belgeleri: Sınır, bomba geçen hanı
Paylaş

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLAR...

Redleaks.blogspot.com adresinden yayınlanan ve “Reyhanlı’da ne oldu? Ne oluyor? İşte bu soruların cevabı” başlığı altında sunulan Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı’na ait olduğu öne sürülen belgelerde, El Kaide yanlısı gruplara ulaştırılmak üzere hazırlandığı iddia edilen bomba yüklü araçların bilgisi ve araçların Suriye tarafından arandığı yer alıyor.

Yayınlanan belgelerden biri “Hatay İl J.K.Lığının 17.05.2013 tarihli” ve “K.Maraş İl J.K.Lığının 17.05.2013 tarihli” ibareleri ile başlıyor ve şöyle devam ediyor: “1.Suriye’de faaliyet yürüten El Kaide terör örgütü yanlısı gruplara ulaştırılmak üzere 63 E 3436 plakalı araç ile patlayıcı yapımında kullanılabilen yardımcı malzemeler gönderilmesinin planlandığı, konu hakkında teyit ve detaylandırma çalışmalarının devam ettiği bilgileri ilgili (A) ile bildirilmiştir. 2.Teknik/Hassas kaynak çalışmalarından: Bomba yüklü Lancer marka koyu renkli 022 506 plakalı (Suriye plakası olduğu değerlendirilmektedir) ve KIA RIO marka gri renkli 667512 Şam plakalı iki araç ile İdlip kentinde siyah renkli Şam plakalı (Plakası tespit edilememiştir.) Saab marka bir aracın bomba ile tuzaklanmış şekilde hazır olduğu, ayrıca, Türkiye tarafından bir aracın patlayıcı madde ile küçük ve hassas cihazlar taşıdığı; araçların Suriye güvenlik güçleri tarafından arandığı bilgisi alınmıştır. İntikal eden bilgiler çerçevesinde söz konusu (4) aracın Suriye’ye yönelik bir eylemde kullanılacağı ve 25 Nisan 2013 tarihinde alınan (Suriye ülkesi Rakka şehrinde el Nusra cephesi içerisinde faaliyet gösteren şahıslarca 23 Nisan 2013 tarihinde Mazda 323, KIA RIO ve markası modeli tespit edilemeyen bir araçla birlikte toplam üç araca bomba düzeneği yerleştirildiği, bu araçlar ile ülkemize yönelik bir saldırıda kullanılacağı konulu bilgi notunda geçen eylem planlanmasıyla paralellik arz ettiği değerlendirilmekle birlikte son gelişmeler ışığında olayın sınır bölgelerimize ve dolayısıyla ülkemize yönelebileceği bilgisi ilgi (B) ile bildirilmiştir. Konunun istihbari faaliyetler kapsamında değerlendirilmesini.”


DAVUTOĞLU, TÜRKİYE'DEN GİDEN ARAÇLARI ES GEÇTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Halkının Dostları Grubu toplantısına katılmak üzere Ürdün’ün başkenti Amman’a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Reyhanlı saldırısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı ve güvenlik yetkililerinin en üst düzeyde açıklamalar yaptığını hatırlatan Davutoğlu, “Kimse kafa bulandırmaya kalkışmamalı. Reyhanlı saldırısı faili meçhul değildir, failleri bellidir, yakalanmıştır ve hükümetimiz tarafından da bunun Suriye rejimiyle iltisaklı bazı terör grupları olduğu tespit edilmiştir. Kimse Reyhanlı saldırısının gerçek müsebbiblerini ve katillerini örtme çabası içine girmemelidir” dedi.

Konuyla ilgili “hedef saptırma ve gerçek katillerin üstünü örtme çabaları” bulunduğunu savunan Davutoğlu, Redhack’in Jandarma Genel Komutanlığı belgelerine dayanarak yayınladığı, “Türkiye’den Suriye’ye giden bomba yüklü araçlar” konusunda ise bir açıklama yapmadı.


'BARIŞ VE DEMOKRASİ KONFERANSI' JANDARMA BELGELERİNDE

Redhack’in açıkladığı jandarma istihbarat belgelerinde çözüm süreci ile birlikte gündeme gelen barış ve demokrasi konferansları da konu ediliyor.

17.05.2013 tarihini taşıyan Jandarma Genel Komutanlığı yazışmasında şöyle deniliyor: “1.Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Organizesinde: Bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin ardından, Türkiye’de çözüm sürecine girilmesi ile birlikte Avrupa’da, Irak-Erbil şehrinde, Diyarbakır’da ve Ankara’da olmak üzere, demokrasi ve barış konferansı düzenleneceği, bu konferanslardan ilkinin 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara ilinde çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bölücü ve aşırı terör örgütleri sempatizanlarının da katılımıyla düzenleneceği bilgisi ile (A) ile bildirilmiştir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BDP heyeti İmralı'ya gitmeye hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Esra Arsan Evrensel'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa