09 Mayıs 2011 08:08

Ölen madenci eşinden örnek davranış

Türk Anneler Derneği Zonguldak Şubesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’nde taşeron şirketin çalıştığı maden ocağındaki grizu patlamasında yaşamını yitiren madenci Engin Düzcük’ün eşi Hayriye Düzcük’ü ‘Yılın Annesi’ seçti.8

Ölen madenci eşinden örnek davranış
Paylaş

8 Mayıs 2011 tarihinde TSO Lokali’nde düzenlenen törende Engin Düzcük gibi cenazesi maden ocağından 8 ay sonra çıkarılan Dursun Kartal’ın eşi Gülizar Kartal’a da Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş tarafından bir plaket sunuldu.

Eşiyle birlikte törene katılan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, kendisinin de bir maden şehidinin çocuğu olduğunu belirterek, “Şehit madencilerin çocuklarının, babalarının görmek istediği yerlerde olmalarını sağlayacağız. Bizlere düşen görev varsa, her zaman şehit madencilerin ailelerinin yanında yer alacağız” dedi.

GÜLİZAR KARTAL’IN İSTEĞİ DUYGULANDIRDI

Türkiye Anneler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nevin Aytaç, Gülizar Kartal ile Hayriye Düzcük’ü birlikte yılın annesi seçmek istediklerini ancak tüzüklerinin el vermediğini belirterek, “Biz, Gülizar Kartal’ın üniversitede okuyan kızına burs vermek istedik. Bu isteğimizi kendisine birkaç kez ilettik. Ancak kendisi yılın annesi seçilen Hayriye Düzcük’ün çocuklarının henüz küçük olduklarını ve bu bursun onlara verilmesi gerektiğinde ısrar etti. Maden şehidi ailelerinin bu dayanışması ve bir şehit madenci eşinin bu onurlu tavrı hepimizi derinden etkiledi ve duygulandırdı. Biz, bu nedenle her iki ailenin çocuklarına burs verme konusunda ısrarcı olacağız. Çünkü bu onurlu ve ince davranış bizi etkiledi” dedi. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

‘Hediye değil özgürlük istiyoruz’

SONRAKİ HABER

ABF’de tartışmalı kongre

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...