21 Mayıs 2013 12:16

Dersim’in doğasına sadakat için yürüyüş

DERSİMLİLER, baraj, siyanür, kara mayını ve karakollarla doğanın yok edilmesine karşı 25 Mayısta, “Dersim’de Sadakat Yürüyüşü” gerçekleştirecek. Seyit Rıza Meydanı’nda başlayacak olan yürüyüş Ana Fatma’ya kadar sürecek.23 HES, 63’ü aşkın madenin işletildiği, 10 bin 557 adet antiper

Dersim’in doğasına sadakat için yürüyüş
Paylaş

DERSİMLİLER, baraj, siyanür, kara mayını ve karakollarla doğanın yok edilmesine karşı 25 Mayısta, “Dersim’de Sadakat Yürüyüşü” gerçekleştirecek. Seyit Rıza Meydanı’nda başlayacak olan yürüyüş Ana Fatma’ya kadar sürecek.
23 HES, 63’ü aşkın madenin işletildiği, 10 bin 557 adet antipersonel mayının bulunduğu Dersim’de, inanç alanları ile kültür varlığı olan alanlar ise yeni inşa edilen karakollarla yok edilmeye devam ediyor. Tüm ilçeleri HES tehdidi altında olan Dersim, son süreçle birlikte madencilik projeleriyle de kuşatıldı. Dersim halkı için kutsal olan alanlar arasında yer alan Koye Jel ve Sinan Kalesi harabelerinde ise, karakol inşası için iş makineleri çalışmaya başladı.
Dersimliler, 25 Mayısta baraj, HES, madencilik projeleri ile karakollarla, ekolojik ve kültürel kırıma uğratılmak istenen Munzur Vadisi’ne yürüyüş gerçekleştirecek. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

Tüm grevleri birleştirelim

SONRAKİ HABER

Şifalı bitki araştırmaları sürsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa