21 Mayıs 2013 11:39

GMO: Süt tüketimi artırılmalı

Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Genel Başkanı Petek Ataman, “Dünya Süt Günü”nde sütün insan yaşamının her evresinde sağlıklı bir yaşam sürmesi için tüketmesi gereken en önemli besin kaynağı olduğunu belirtti. Ataman yaptığı açıklamada, “gerçek sorunumuz sütün yeterince tüketil

GMO: Süt tüketimi artırılmalı
Paylaş

Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Genel Başkanı Petek Ataman, “Dünya Süt Günü”nde sütün insan yaşamının her evresinde sağlıklı bir yaşam sürmesi için tüketmesi gereken en önemli besin kaynağı olduğunu belirtti. Ataman yaptığı açıklamada, “gerçek sorunumuz sütün yeterince tüketilmemekte olduğudur, çabalarımız sağlığımız için süt tüketiminin arttırılması yönündedir” dedi.

Türkiye’nin süt tüketimi konusunda gelişmiş ülkelerin çok daha gerisinde olduğunu hatırlatan Ataman, bilhassa UHT (Uzun ömürlü süt) ambalajlı sütlere ilişkin yapılan maniple açıklamalara kulak verilmemesi gerektiğini belirtti. Ataman, günlük ve UHT sütlerin  insan sağlığına uygun, besin değeri yüksek sütler  olduğunu ifade etti. Ataman sağlık ve halk yararına uygun bir politika ile süt tüketiminin teşvik edilmesini gerektiğini söyleyerek şu önerilerde bulundu:
* Güvenli ve yeterli süt üretimi için, kırsal kalkınmaya önem verilmelidir.
* Süt hayvancılığı ile uğraşan çiftçi ve köylüye gereken destek sağlanmalıdır.
* Üretici örgütlülüğü geliştirilmelidir.
* Tüketiciye uygun fiyatla süt ulaştıracak piyasa mekanizmaları oluşturulmalıdır.
* Okul sütü uygulaması önemli ve yerinde bir uygulamadır vazgeçilmemelidir.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üretici sermayenin iki dudağı arasında

SONRAKİ HABER

İsveçli gençler polise karşı isyanda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...