09 Mayıs 2011 06:50

Türk ve Kürt işçilerinin birlikte mücadelesiyle...

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun seçim çalışmaları halkın büyük desteğiyle devam ediyor.İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, dün Kanarya, Yakuplu ve Kıraç’ta emekçilerle buluştu ve seçim bürolarının açılışını yaptı. Binlerce kişinin ka

Türk ve Kürt işçilerinin birlikte mücadelesiyle...
Paylaş
Elif Görgü

İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, dün Kanarya, Yakuplu ve Kıraç’ta emekçilerle buluştu ve seçim bürolarının açılışını yaptı. Binlerce kişinin katıldığı açılışlarda Tüzel, “Hiçbir gencin ölmediği, emeğin, barışın, özgürlüğün ve demokrasinin iktidarını kuracağız, buna söz veriyoruz” dedi.

İlk olarak Kücükçekmece ilçesinde Kanarya Mahallesi’ne giden Tüzel’e Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe de eşlik etti. Bini aşkın kişinin coşkulu karşılamasıyla ve “Kürt halkı seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla alana gelen Tüzel ve Göktepe burara barış güvencinleri uçurdu. Alkışlar arasında konuşan Fadime Ana, akan kanın durmasını ve annelerin gözyaşlarının dinmesini diledi.

Daha sonra söz alan Abdullah Levent Tüzel de sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında, “Evlatlarını barış, kardeşlik demokrasi ve özgürlük için şehit vermiş bütün analarımızı hürmetle, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum; ellerinden öpüyorum ve artık bu ülkede hiçbir çocuğumuzun, bebeğimizin açlıktan hastalıktan ölmediği, hiçbir gencimizin iş cinayetlerine kurban verilmediği, hiçbir gencimizin cephede, dağda kurşuna can vermediği bir özgürlükler ülkesi, bir kardeşlikler ülkesi, bir demokratik cumhuriyet, bir emeğin iktidarının sözünü veriyoruz; bu iktidarı hep birlikte kazanacağız” dedi.

Tüzel burada Mardin’de sel nedeniyle yıkılan yoksul evlerinde yaşamlarını yitiren yurttaşlar için düzenlenen taziyeye de katıldı.

Beylikdüzü Yakuplu’da da seçim bürosuna açılan Tüzel burada da bir konuşma yaparak büronun açılışını gerçekleştirirken gençler halaylar çekerek açılışı kutladı.  

Daha sonra Esenyurt İlçesi’de bulunan ve bir sanayi bölgesi olan Kıraç’a  geçen Tüzel’i onlarca araçlık Emek, Demokrasi ve Özgürlük konvoyu karşıladı. Tüzel, bir süre konvoyla birlikte Kıraçlı emekçileri selamladı. Namık Kemal Mahallesi’nde açılacak seçim bürosunda  “Oy namustur namus satılmaz” ve “Kürt halkı seninle gurur duyuyor” sloganlarıya yaklaşık bin kişi tarafından karşılanan Tüzel’e Barış ve Demokrasi Partisi Parti Meclisi Üyesi Doğan Erbaş ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sabri Topçu ile Mustafa Yalçıner de katıldı.

İlk sözü alan Doğan Erbaş, “AKP iktidarı halkımızı, halkımızın iradesini, kurumlarımızı bir bütün olarak tasfiye etmek istiyor. 2007 koşullarında AKP askeri operasyonlara karşıymış gibi bir tavır geliştirdi. O zamanki koşullarda bizim halkımızndan da Türkiye’den de ciddi destek aldı. Fakat aradan geçen yıllarda, benim için Kürt sorunu bitmiştir noktasına geldiler” dedi.

Mustafa Yalçıner ise “Barışı gerçekleştirmek, bir genel affı koparıp almak, silahları susturmak bizlerin, sizlerin elinde. Demokrasiyi, özgürlükleri istiyorsak halkın önündeki yüzde 10’luk seçim barajını, gençlerin önüne konan sınav barajını, halkın temsilcilerinin önüne konan hapishane barajını ve bütün barajları hepimiz birlikte yıkabiliriz” dedi.

Milletvekili Adayı Tüzel ise, “Denizler ve onların mücadele arkadaşları ve Mazlum Doğanlar; bir çok devrimci genç, özgürlükler için, haklar için, emek iktidarı için canlarını verdi. Şimdi o emaneti bizler üstlendik ama bunu hep birlikte yapacağız; Türk ve Kürt işçileri olarak yapacağız” dedi.

Kıraç’ın bir sanayi bölgesi olmasına dikkat çeken Tüzel, “Eskiden buralar tarlaydı ve birer birer fabrikalar açıldı. Halkımız, işçi olarak Anadolu’dan ve Kürt topraklarından evleri yakıldığı için, eza cefa gördükleri için, karınları doymadığı için göç etmek zorunda kaldı. Blokumuz, işçilerin insanca yaşayacağı bir ücret, insanca yaşayabileceğimiz; sendikasıyla, grev hakkıyla, toplu sözleşmesiyle özgür bir toplum için işten atmalara, sosyal güvenlik hakkı gaspına karşı ortak mücadele vereceğiz. Ama bu yeter mi, yetmez! Bu mücadelenin başarısı için Kürt ve Türk işçilerinin, emekçilerinin birbirine sahip çıkması gerekiyor, bunu sağlamak zorundayız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kürt sorunu yoksa milyonlar niye sokakta?'

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen’de yeni yönetim belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...