21 Mayıs 2013 08:34

Bozdağ'dan '3 seçim' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2014 yılında 3 seçim yapılabileceği yönündeki açıklamanın aslında yeni bir açıklama olmadığını ifade ederek, “Yeni olan bunun 2014’te olabilme ihtimali” dedi.Bozdağ, Belçika Başbakan Yardımcısı Joelle Milquet ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin soruların

Bozdağ'dan '3 seçim' açıklaması
Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2014 yılında 3 seçim yapılabileceği yönündeki açıklamanın aslında yeni bir açıklama olmadığını ifade ederek, “Yeni olan bunun 2014’te olabilme ihtimali” dedi.

Bozdağ, Belçika Başbakan Yardımcısı Joelle Milquet ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2014 yılında 3 seçim olabileceği şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Bozdağ, yeni anayasa için Meclis’te 367 çoğunluğu bulunsa da bulunmasa da anayasayı halkoyuna sunacaklarını daha önce açıkladıklarını dile getirdi. Anayasanın halkoylamasından sonra yürürlüğe gireceğini söyleyen Bozdağ, “Bu noktada yeni bir açıklama değil, daha öncekilerin tekrarı. Yeni olan bunun 2014’te de olabilme ihtimalidir” diye konuştu.

Bozdağ, “Türkiye ekonomik olarak bir yıl içinde 3 seçimi kaldırabilir mi?​” sorusuna, şu yanıtı verdi:
“Bu noktada sıkıntı olabileceği kanısında değilim. 1999’da da mahalli idareler seçimi ile milletvekili seçimleri birlikte yapıldı. Bu noktada zorluk olacağı kanısında değilim. Bu açıklama, bir ihtimali gündeme getiren bir açıklama. Hemen bu şekilde neticelenecek değil, böyle bir ihtimal var, bu da olabilir şeklinde bir değerlendirmedir.”

Bozdağ, başka bir soru üzerine de Cumhurbaşkanlığı seçimi ile referandumun aynı sandıkta olma ihtimalini görmediğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran Dışişleri Sözcüsü Ankara'ya geliyor

SONRAKİ HABER

İzmir'de ayakkabı işçileri yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...