21 Mayıs 2013 07:27

ÇAYKUR tartışmasına Türk-İş de dahil oldu

ÇAYKUR’da yaşanan başarısız grevin ardından başlayan tartışmaya Türk-İş de dahil oldu. Grevin başarısız olmasının ardından hükümetin Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in istifasını istediği belirtilmiş, Türk-İş Mali Sekreteri Ergün Atalay’ın da bu tartışmaya taraf olup Tek Gıda-İş’in ü&cced

ÇAYKUR tartışmasına Türk-İş de dahil oldu
Paylaş

Konuyla ilgili Türk-İş’ten yapılan yazılı açıklamada, Tek Gıda-İş’in 13 Mayısta yapılan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kuruluna katılmayıp, temsiliyet yetkisini kimseye devretmediği; Türk-İş yönetiminin de ÇAYKUR sözleşmesine karışmamasını talep ettiği ifade edildi.

22 Nisanda çıkılan grevin başarısızlıkla sonuçlanması ve sözleşmenin çıkmaza girmesi üzerine 3 merkez yöneticisi ile 5 şube başkanının başta Türk-İş Genel Başkanı olmak üzere tüm yöneticilerle görüştüğü kaydedilen açıklamada, “Türk-İş Yönetiminin çabası ÇAYKUR işçimiz için hak ettikleri başarılı sözleşmenin imzalanmasını sağlamaktır. Bunun dışında yapılan tüm beyanlar yalandır, iftiradır. ÇAYKUR’u, Tek Gıda-İş’i ve üyelerimizi, kişisel hesaplaşmalara alet etmekten başka bir amacı yoktur” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakkımızı almadan grev gömleğini çıkartmayız

SONRAKİ HABER

Hazine belediyelerden alacaklı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...