21 Mayıs 2013 11:24

THY'den ilk kez iptal duyurusu

Hava-İş üyesi emekçilerin THY grevi 7. gününde. Grevin 7. günü, sabah saatlerinde gelen neşeli bir haber ile başladı. THY yönetimi grevin başlangıcından beri ilk kez uçak iptali haberi verdi.THY Misrata, Erbil, Frankfurt’a giden kargo uçakları ile birlikte İstanbul-Antalya seferini yapan yolcu uçağının iptal edild

THY'den ilk kez iptal duyurusu
Paylaş

THY Misrata, Erbil, Frankfurt’a giden kargo uçakları ile birlikte İstanbul-Antalya seferini yapan yolcu uçağının iptal edildiğini duyurdu. Kargo uçaklarının yeterli kargo olmadığı, Antalya seferinin ise ‘uçuş dengesini temin etmek’ amaçlı olduğunu belirten THY yönetiminin aksine işçiler iptal kararının grev ile ilgili olduğunu dile getirdi. Daha önce kargo uçaklarının iptalinin görülmeyen bir durum olduğunu vurgulayan işçiler, iptal edilen yolcu uçağının ise grev nedeniyle birleştirilerek yapılan uçuşlar nedeniyle olabileceğini belirtiyor.

DİNLENMEDEN UÇUYORLAR

THY yönetimi ilk kez iptal duyurusu yapmasına rağmen sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar grevdeki işçilerin THY yönetimine dair söylediklerini doğruluyor. işçiler daha önce yönetimin grevi kırmak için nöbetçi personeli dinlenmeden uçuşa gönderdiğini belirtiyordu. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ard arda uçuşa gönderilen yada nöbetçi olarak uçuşa çağrılan personel nedeniyle uçuşların geciktiğini gösteriyor.

Grevdeki işçilere destek ziyaretleride devam ediyor. Grevin 7.gününde işçileri DİSK, Tozkoparan Mahalle Derneği, CHP üyeleri, Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu ve gazeteci Uğur Dündar ziyaret etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Silopi'de evlere baskın: 4 gözaltı

SONRAKİ HABER

Hakkımızı almadan grev gömleğini çıkartmayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...