20 Mayıs 2013 11:43

‘3 seçimi’ değerlendirdi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan’ın, ‘2014’te 3 seçim gelebilir’ açıklaması ile ilgili, “Referandumun mutlaka başkanlık sisteminden önce olması gerekir. Başkanlık seçiminden önce yapılacak bir referandum, halkın oylarını özgürce kullanması açısından son derece önemlidir&rd

‘3 seçimi’ değerlendirdi
Paylaş

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan’ın, ‘2014’te 3 seçim gelebilir’ açıklaması ile ilgili, “Referandumun mutlaka başkanlık sisteminden önce olması gerekir. Başkanlık seçiminden önce yapılacak bir referandum, halkın oylarını özgürce kullanması açısından son derece önemlidir” dedi.

Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine Erdoğan’ın, ‘2014’te 3 seçim gelebilir.’ şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. Kaplan, 12 Eylül darbe Anayasası değiştirilmeden yeni bir seçime girmenin Mecliste bulunan 4 siyasi parti açısından kabul edilemez olduğunu kaydetti.

YOL TEMİZLİĞİ GEREKİYOR

Kaplan, şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz barış ve çözüm süreci de dikkate alındığı zaman mutlaka seçimler öncesi Anayasal ve yol temizliği dediğimiz demokratik yasal ki bunun içinde Siyasal Partiler Seçim Yasası, seçim barajları var, mutlaka yapılması gerekir. Bu seçim olabilir ama Anayasa’ya ilişkin seçim, yani referandumun mutlaka başkanlık sisteminden önce olması gerekir. Yerel seçimler 29 Mart, mayıs ayında bir Anayasa referandumu, ağustosta da normal cumhurbaşkanlığı seçiminin mevcut takvime göre birinci turu yapılabilir.” (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Iğdır KCK’de tahliye ve hapis

SONRAKİ HABER

Hacettepe işçileri direndi ve kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...