20 Mayıs 2013 09:51

Manisaspor Süper Lig’e yakın

PTT 1. Lig Play-Off karşılaşmasında Adana Demirspor, Manisaspor’a 2-0 yenildi. Karşılaşmada Adana Demirspor’dan Özgür ile rakip Manisaspor’dan Hasan Ali kırmızı kart gördü. Adana Demirspor taraftarları ile konuk ekip taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Tribünlere çıkan çevik kuvvet ekipleri yine biber gazıyla mü

Manisaspor Süper Lig’e yakın
Paylaş

PTT 1. Lig Play-Off karşılaşmasında Adana Demirspor, Manisaspor’a 2-0 yenildi. Karşılaşmada Adana Demirspor’dan Özgür ile rakip Manisaspor’dan Hasan Ali kırmızı kart gördü. Adana Demirspor taraftarları ile konuk ekip taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Tribünlere çıkan çevik kuvvet ekipleri yine biber gazıyla müdahale edince fenalık geçiren taraftarlar oldu.
Karşılaşmanın henüz 14. dakikasında duran toptan kazanılan atağı gole çeviren Cem Sultan oldu. İlerleyen dakikalarda ise gol sesi çıkmayınca Manisasspor, soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarıda ise Adana Demirspor, baskısını artırsa da aradığı golü bulamadı. Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Carlos Kahe, şık bir gol attı. Ceza sahası yayının üzerinde topla buluşan Kahe, uzak direğe yaptığı plase ile takımını 2-0 öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda gol olmayınca Manisaspor büyük avantaj yakaladı.
Maç sonrası basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Durtuluk, “Evet iki ayaklı bir maç; deplasmanda oynamak küçük bir avantaj sağlıyordu bu avantajı iyi değerlendirdik. Öncelikle gol yemeden galip geldiğimiz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. Durtuluk 90 dakika boyunca savunmayı iyi yaptıklarını, taktik ve disiplinden hiç kopmadıklarını söyledi. Durtuluk, “Oyunun genelinden memnunum. Ama bu iki ayaklı maçın sadece birinci ayağıydı. Perşembe günü çok önemli bir 90 dakika daha var. O maça da çok iyi hazırlanıp adımızı finale yazdırmak istiyoruz” dedi.
Manisasporlu oyuncu Cem Sultan da erken atılan golün önemini belirterek, “Taraftar en büyük güçleriydi bu sefer taraftarı da karşılarına aldılar. Rahat oynadık diyebilirim. Bizim takımın en büyük özelliği mücadele gücü. Umarım ikinci maçta da alacağımız iyi bir netice ile finale kalırız” diye konuştu.

BU SONUCU BEKLEMİYORDUK

Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur ise böyle bir sonuç beklemediklerini ifade ederek, “İyi oynadığımız dakikada golü yedik. Özellikle bizim görmüş olduğumuz kırmızı karttan sonra da gerçekten büyük sıkıntı yaşadık maçın sonuna kadar. Ama oyuncularımı yine gönülden kutluyorum. Yaklaşık 65 dakika kadar 1 kişi eksik oynamasına rağmen, bana göre 2 kişilik oynayarak, özverili oynayarak hem futbolu güzelleştirme adına hem de galibiyet adına ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Fakat bu müsabakalar 2 aşamalı müsabaka. Belki burada kaybettik ama inancımdan zerre kadar kaybım olmadı biz Manisa’ya gidip bu müsabakanın rövanşını alacağız” dedi.
Adana Demirsporlu oyuncu Nurullah Kaya ise Play-off maçının ilk ayağını dezavantajlı bir skorla noktaladıklarını söylerken rövanş maçının kendileri için zor olacağını ancak şanslarının olduğunu söyledi.

AVANTAJ BUCA’DA

Spor Toto Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren Torku Konyaspor ve Bucaspor karşılaşmasında gülen taraf 1-0’lık skorla Buca oldu.
Maça hızlı başlayan Konyaspor, yakaladığı pozisyonları bir türlü değerlendiremezken Bucaspor, ender geliştirdiği ataklarda tehlikeli olmayı başardı. Bucaspor, 45. dakikada kornerden gelen topa iyi yükselen Luiz Henrique ile ilk yarıyı önde tamamladı: 1-0.
İkinci yarıda ise baskısını artıran Konyaspor, direkleri geçemedi. Maç boyunca 3 topu direkten dönen Konyaspor, duran toptan golü bulsa da hakemin ofsayt kararı golü geçerli kılmadı ve maç 1-0’lık Buca galibiyeti ile tamamlandı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

San Antonio ilk çeyrekte bitirdi

SONRAKİ HABER

Kupa finalini Aydınus yönetecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...