20 Mayıs 2013 08:46

Sağlıktaki çöküşe ‘dur’ diyecekler

Sağlık emekçileri, sağlık alanının hükümet politikalarıyla çökertildiğine dikkat çekerek,4 Haziranda talepleriyle Sağlık Bakanlığı önünde olacaklarını açıkladı. Sağlık örgütleri talepleri yerine getirilmezse greve çıkacakları uyarısı yaptı.Türk Tabipleri Birliği’nde (TTB) bugün

Sağlıktaki çöküşe ‘dur’ diyecekler
Paylaş

4 Haziranda talepleriyle Sağlık Bakanlığı önünde olacaklarını açıkladı. Sağlık örgütleri talepleri yerine getirilmezse greve çıkacakları uyarısı yaptı.

Türk Tabipleri Birliği’nde (TTB) bugün yapılan basın toplantısına, TTB Merkez Konsey sekreteri Bayazıt İlhan, SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, Türk Diş Hekimleri Birliği'nden Serhat Özsoy, Türk Hemşireler Derneği'nden Çiğdem Özdemir, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nden Abidin Özdemir katıldı.

HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNUYORLAR!

Kurumlar adına ortak basın açıklamasını okuyan Bayazıt İlhan, 30 yılı aşkın süredir yapılan düzenlemelerle halkın sağlığıyla oynandığını ifade etti.

Sağlık ocaklarının kapatıldığını, Aile Hekimliği sistemine dönüştürüldüğünü hatırlatan İlhan, “Aile hekimine de, hastaneye de gitsek, muayene için eczanelerde ödemek zorunda kaldığımız katkı payı istiyorlar. Yatak fark ücreti ödüyoruz. Özel Hastanelere gitmek zorunda bırakılıyoruz, gittiğimizde de SGK’nın ödediğinin iki katına varan fark ücretleri ödüyoruz” dedi.

Sağlığın her kademesinin paralı hale geldiğine işaret eden İlhan, “Üstelik hastanelerde yığılma, sıra ve kuyruklar bitmedi, üstüne bir de para ödüyoruz, aldığımız hizmetten de memnun değiliz” diye konuştu. Hizmeti sunan  sağlık emekçileri olarak kendilerinin de memnun olmadığını dile getiren İlhan, bütün kademelerde çalışan sağlık emekçilerinin taleplerine yönelik yıllardır hiçbir adım atılmadığını söyledi.

SAĞLIK HAKKI VE NİTELİKLİ HİZMET İÇİN

Halkın sağlık hakkı, sağlık hizmetine engelsiz ulaşması ve çalışanların nitelikli sağlık hizmeti vermeleri açısından zorunlu olan düzenlemeler konusunda da hükümetin ve bakanlığın hiçbir adım atmadığına vurgu yapan İlhan, yaptıkları eylemleri hatırlattı.
“Görmezlikten ve duymazlıktan gelenlere karşı mücadelemiz sürüyor, sürecek” diyen İlhan, 22-31 Mayıs 2013 tarihleri arası Türkiye’nin her yanında talepleri için çalışanlara, sağlık hakkı için de vatandaşlara gideceklerini duyurdu. Vatandaşları da mücadelelerinin içerisine katacaklarını anlatan İlhan, yüz binlerce imza ile 4 Haziran 2013 günü Sağlık Bakanlığı önünde olacaklarını bildirdi.


HÜKÜMETE GREV UYARISI

Toplayacakları imzalarla birlikte acil taleplerini de bakanlık yetkililerine ileteceklerini belirten TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, vatandaşları ve tüm sağlık çalışanlarını bu sürece destek vermeye çağırdı. İlhan, 4 Hazirana kadar gerek devlet kurumları önünde gerekse de sokaklarda yaptıkları basın açıklamalarıyla taleplerini dile getireceklerini söyledi. 4 Haziranın yeni bir dönemin başlangıcı olacağına işaret eden İlhan, “Adım atılmaması halinde hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız” diyerek bakanlığı uyardı.


KATILAN ÖRGÜTLER

Birçok alanda sağlık hizmeti sunan emekçiler, yapılacak olan eylemlerin yürütücülüğünü yapacaklarını açıkladılar. Duyurulan mücadele programının içerisinde yer alan sağlık örgütleri ise şöyle: TTB (Türk Tabipleri Birliği), TDB (Türk Dişhekimleri Birliği), SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası), Dev-Sağlık-İş (Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası), THD (Türk Hemşireler Derneği), Türk Ebeler Derneği, TÜMRAD-DER (Tüm Radyoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği), SHUD (Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği), Türk Psikologlar Derneği, TMRT DER (Türk Medikal Radyoteknoloji Teknisyenleri Derneği), SÖZSEN (Sağlık Çalışanlarının Sözü Sendikası) (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irak'ta iki patlama: 50 ölü

SONRAKİ HABER

Toplumsal barış için mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...