19 Mayıs 2013 12:54

Standart Profil işçileri komite kurdu

PETROL-İŞ Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Standart Profil işçilerinin fabrika önündeki direnişi sürüyor. Önceki gün, işten atılan 120 işçiyle öğretmenevi konferans salonunda bir toplantı gerçekleştiren işçiler, bir takım kararlar alarak, direnişlerinin bundan sonraki evreleri iç

Standart Profil işçileri komite kurdu
Paylaş
Uygar Elmas

KOMİTE KURDULAR

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan ve Şube Mali Sekreteri ve Manisa Örgütlenme sorumlusu Cemal Topçu’nun katıldığı toplantıda işçiler; günlük plan yapmak, karşılaşılan teknik sorunları aşmak ve örgütlenmenin bundan sonraki sürecini sağlamak için 22 kişiden oluşan bir komite kurdular. Toplantıda konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, yetkiyi almalarına çok az bir süre kaldığını belirterek, “Bir haftalık direniş bizlere çok şey öğretti, öğretecek de. Bu süreci birlik beraberliğimizi bozmadan ve içeride çalışan arkadaşlarımızla bağımızı koparmadan geçirmeliyiz. Duraklarda ve iş çıkışı semtlerde, içeride çalışan arkadaşlarımızla görüşüp, kararlılığımızı onlara aktarıp, sendikaya üye olmayan arkadaşlarımızı üye yapmalıyız” dedi.

İŞÇİLERİN DESTEĞİ  ÖNEMLİ

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki diğer fabrikalarda çalışan işçiler için de bu örgütlenmenin önemli olduğunu ifade eden Doğan, “Bunun için çeşitli kararlar almalıyız. Belli bir disiplinle, kararlı bir şekilde direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.

SENDİKA FABRAKAYA GİRENE KADAR...

Toplantıda söz alan işçiler de geride kalan bir haftayı değerlendirerek görüşlerini ifade ettiler. Sendikayı fabrikaya sokuncaya kadar mücadele edeceklerini belirten işçiler, kendileri açısından en önemli şeyin birlik ve beraberlik olduğunu söylediler. Teknik anlamdaki eksiklikleri de dile getiren işçiler, sendikanın işten atılan işçilere örgütlenme yardımında bulunmasını gerektiğini belirttiler. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akiller ve Antep üzerine notlar

SONRAKİ HABER

Plasko’da baskılar da direniş de sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...