19 Mayıs 2013 12:51

Emek Partisi'nden THY işçilerine destek

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Emek Partisi üyeleri ve ve işten atılan ISMACO işçileri bugün grevci işçileri ziyaret etti.Ziyarette konuşan Gürkan, THY işçilerinin hem polisin hem de işverenin baskısıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, sadece polisiye tedbirlerle yetinmeyen yönetimin aynı zamanda grevin baş

Emek Partisi'nden THY işçilerine destek
Paylaş

Ziyarette konuşan Gürkan, THY işçilerinin hem polisin hem de işverenin baskısıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, sadece polisiye tedbirlerle yetinmeyen yönetimin aynı zamanda grevin başından beri grevi kırma peşinde olduğunu ifade etti. THY işçilerinin bu saldırılara direniş ve birlikleriyle cevap vereceğini vurgulayan Gürkan, “THY yöneticileri hak hukuk tanımıyor. Şimdi de r'esen ücret artışını gündeme getirerek bu hukuksuzluğu nerelere götürebileceklerini gösteriyorlar. Ancak buradaki işçilerin tek derdi ücret artışı değil onlar aynı zamanda işten atılan arkadaşları için de onurlu bir direniş gösteriyor” dedi. Emek örgütlerine de seslenen Gürkan “Emek örgütlerine düşen görev nezaketen destek vermek değil, her iş koluna THY grevini taşımaktır” diye konuştu.

Gürkan’dan sonra konuşan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Emek Partisi üyelerine teşekkür etti. Greve katılanların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Ayçin, ücret sendikacılığı yapmadıklarını hem yolcuların hem de çalışanların uçuş güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Emek örgütlerinin ve kitle örgütlerinin desteğinin önemli olduğunu belirten Ayçin, “Bizim sizin dik duruşunuza ve desteğinize ihtiyacımız var biz birleşerek büyüyeceğiz” dedi

İşten Atılan ISMACO işçisi Fikriye Akgül ise THY işçilerinin zafer kazanmasının sınıfı mücadelesi için önemli olduğunu söyledi.


‘HERKES GREVE DESTEK VERMELİ’

İşçileri emek örgütleri, siyasi partiler ve kitle örgütleri de yalnız bırakmıyor. Direnişlerinin 5. gününde Halkevleri, TKP, Adalet için Hukukçular Platformu, Oyuncular Sendikası işçilere destek ziyaretinde bulundu.

TKP adına konuşan  MYK Üyesi Kurtuluş Kılıçer THY yönetiminin grev kırıcılığından vazgeçip anlaşma masasına oturmasını söyleyerek, THY direnişini sonuna kadar sahiplendiklerini belirtti.

Oyuncular Sendikası adına konuşan Başkan Mehmet Ali Alabora, bütün Türkiye'yi THY işçilerine destek vermeye çağırarak “THY işçileri güvenli koşullarda çalışacak ki biz de havada güvenle seyahat edelim” dedi.


ÖNCEKİ HABER

Toros Yaylalarını görsen ‘Vicdan Sızlar’!

SONRAKİ HABER

Akiller ve Antep üzerine notlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...