19 Mayıs 2013 10:58

‘Barışa’ söyleşi

İNSAN Hakları Derneği Sakarya Şubesi  ‘Barışı Konuştuk’ konulu panel düzenledi. Yazar Osman Tiftikçi, Yazar Eşref Ayaz, Ömer Polat ile Şair Nevzat Çelik’in konuşmacı olduğu panelde Hükümetin Ortadoğu politikası eleştirildi.  Osman Tiftikçi, Kürt asimilasyonu başarılı olamadığını söyledi. Barı

‘Barışa’ söyleşi
Paylaş
Ceyhun Yılmaz

İkinci konuşmacı olarak söz alan Eşref Ayaz ise “Şeyh Sait İsyanı Musul sorunu olarak gösteriyorlar bize” dedi. İngiltere o dönem Musul’un petrollerini istediği gibi kullanabiliyordu diyen Ayaz “bize anlatılan tarih yalandır, aldatmacadır” diye konuştu. Ayaz, “Bir ulusun insanca yaşama koşulları talebinden doğan bu başkaldırının şu anki çözüm yöntemi ile ister sevelim ister sevmeyelim desteklemeliyiz” şeklinde konuştu.

‘TÜRKÇE KONUŞMAYA ÇALIŞIRDIK’

Konuşmacı, Yazar Ömer Polat, “Almanya’daki göçmen çocukları evde Türkçe veya  Kürtçe konuşuyorlardı. Okulda ise Almanca kullanıyorlardı. Bu dilleri düzgünce konuşamadıkları için kendilerini kanıtlama tepkiye dönüşüyordu” dedi. Polat, ülkemizde ise ön sıralarda dereceye göre memur çocukları oturduğunu söyleyerek, “Kürt çocukları arka sıralarda oturur konuşmaya soru sormaya çekinirlerdi” diye konuştu. Polat, “Geceleri onlar matematik çalışırken biz ‘öğretmenim size bir soru sorabilir miyim?​’ demeye çalışıyorduk” diye aktardı.  Söyleşi yazarların kitapları imzalamasıyla son buldu. (Sakarya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ARAP-DER’e ziyaret

SONRAKİ HABER

Köyde karakol isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...