19 Mayıs 2013 10:39

Selefilerin kongresi yasaklandı

Tunus İçişleri Bakanlığı, Ensar el-Şeriat isimli Selefi örgütün yıllık kongresini “kamu güvenliği” gerekçesiyle yasakladı.Tunus İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede faaliyet gösteren Selefi Ensar el-Şeriat isimli örgütün yıllık kongresinin, “kamu güvenli

Selefilerin kongresi yasaklandı
Paylaş

Tunus İçişleri Bakanlığı, Ensar el-Şeriat isimli Selefi örgütün yıllık kongresini “kamu güvenliği” gerekçesiyle yasakladı.

Tunus İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede faaliyet gösteren Selefi Ensar el-Şeriat isimli örgütün yıllık kongresinin, “kamu güvenliğine tehdit” oluşturduğu gerekçesiyle yasaklandığı duyuruldu. Bakanlık, devlet otoritesine karşı gelerek kaos yaratmayı planlayan herkesin sorumlu tutulacağını da belirtti. Güvenlik güçlerine yönelik saldırılara en sert şekilde karşılık verileceğini söyleyen Bakanlık, polisin ve ordunun yurttaşları ve onların mülklerini korumak için hazır olacağını da vurguladı. Selefi örgütün sözcüsü Seyfeddin Rais ise, “Allah’ın adını anmak için hükümetten izin alacak değiliz. Kongremizi engellemek isteyen polisi de uyarıyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kışlada kavga: Bir asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kemer sıkma protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...